Fotografi, videografi, comercianți de echipamente de sunet și lumini, distribuitori de echipamente pentru bucătării profesionale, organizatori de spectacole, muzicieni. Cu toții depind de investițiile și evenimentele organizate de HORECA, iar anul acesta mulți dintre ei s-au prăbușit de-a dreptul.
„Cu HORECA blocată, cu toate evenimentele anulate – fie ca vorbim de evenimente private ori de spectacole și festivaluri – mii de patroni de firme mici și mijlocii sau deținători de PFA, care plătesc taxe și impozite către stat, s-au trezit că nu mai au din ce trai. Mulți nu au mai facturat nimic în ultimele 9 luni, dar au fost nevoiți să plătească în continuare chirii, alte dări (de tipul leasing-urilor) și s-au străduit să plătească salariile angajaților.
Pe acești patroni nimeni nu ii vede, nimeni nu ii asculta. Nici o autoritate nu le oferă o varianta de ieșire din criza și nimeni nu ii întreabă nimic. Factorii de decizie ar fi trebuit sa înțeleagă faptul ca amânarea ratelor la bănci e o soluție de moment. Ca va veni vremea în care aceasta amânare se va încheia, iar patronilor li se vor cere banii, chiar dacă nu au produs nimic.
Pentru toate aceste firme, ar fi câteva soluții urgente:
- – suspendarea plății taxelor pe salarii timp de un an, cu condiția menținerii angajațiilor pentru doi ani și fără ca asigurarea medicala a lucrătorilor să fie afectată;
- – acordarea unei subvenții din partea statului pentru clienții acestor firme, pentru incurajarea investițiilor din Horeca.
Pentru toate firmele din România e nevoie mai întâi de PREDICTIBILITATE, dar și investiții.
Trebuie să salvăm locurile de muncă și mediul antreprenorial„, scrie pe pagina sa de facebook Ioana Constantin, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, și candidat al PMP la Camera Deputaților în București.
[…] Ioana Constantin: “Trebuie să salvăm locurile de muncă și mediul antreprenorial” […]