duminică, martie 3

Invadează sau nu Putin Belarus?

Paul Sebeș Szas
0
792
Acum, când vă  scriu aceste rânduri, situația în Belarus este una destul  de neclară. Presa  de la Chișinău  relatează  faptul  că  Vladimir Putin trimite  Garda   Națională  în Belarus.   Asta  înseamnă  o intervenție  militară  mascată  a Rusiei  în Belarus.  Un nou soi de”omuleți verzi”.
     Mă  miră  faptul  că presa din  România nu prea comentează acest lucru. Asta pentru că  această situație ar  trebui  să ne pună în alertă.  Cine sau ce îl poate împiedica pe Putin  să  repete scenariul la Chișinău ? Nimeni și nimic nu îl poate împiedica.  Să  ne închipuim  că  un lider politic, nu neapărt Igor Dodon, în urma unor  proteste mari la Chișinău, cere ajutorul  Federației  Ruse ca să  calmeze zona. Ce se va întâmpla ? ” Pacificatorii”  de pe Nistru sunt  la câțiva kilometri  distanță. Imediat ajung la Chișinău.  Credeți  că  se vor opri doar  la Chișinău ? Ei vor ajunge la Prut.  Socotiți faptul  că de la Iași până  la Chișinău faci cam 5  ore cu mașina.
   Desigur că nu vor trece Prutul.  Putin nu este prost.  În  România lucrează  cu mănuși.  Aici folosește  propaganda rusească  și pe toți acei  care cred.
  Propagandă rusească, camuflată de multe ori, sub forma unor site-uri creștine  de la Chișinău.   Mă refer la ste-uri așa-zis  ortodoxe. Asta  pentru că  prinde la români.

Leave a reply