sâmbătă, ianuarie 29

Întrebarea zilei la Kabul: „De ce călătoreşti neînsoţită?”

1
144

Care sunt acum regulile la Kabul? Ce este permis şi ce e interzis? Femeia trebuie să-şi sune soţul să călătorească însoţită de el. Îl sună, vine şi totul e acum în ordine.

Kabulul s-a pus în mişcare din nou, cu aceleaşi blocaje în trafic şi afgani cărând lăzi cu fructe, părând că viaţa în capitala Afganistanului continuă ca mai înainte. Este doar o aparenţă, relatează BBC într-un reportaj despre primele schimbări care se fac simţite la Kabul şi în ţară după plecarea trupelor internaţionale.


„Aveţi grijă cum vă purtaţi cu oamenii. Naţiunea asta a avut parte de multă suferinţă. Fiţi blânzi”, a îndemnat purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid într-o conferinţă spontană a doua zi după ce ultimul soldat american a părăsit ţara.

Cel puţin unele lucruri au fost clare de la început pentru afganii care s-au trezit sub dominaţie talibană: bărbaţii şi-au lăsat barba să crească şi femeile au renunţat la eşarfele în culori vii pentru unele negre. În rest în ţară domneşte multă incertitudine generatoare de nelinişte.

 

 

1 comment

Leave a reply