duminică, martie 26

ROMÂNIA-5 minute. Întrebare în Săptămâna Mare: ar trebui iertat PSD?

0
873

Suntem înainte de marea sărbătoare a Paştelui ortodox şi în toată această ultimă săptămână, care ar fi trebuit să fie una a iertării şi smereniei, atmosfera din România a luat foc.

Evident, starea de spirit dintr-o societate precum cea din zilele noastre e dat dă doi factori importanţi: politica şi presa.

Din mediul politic însă, semnalele venite n-au fost deloc de pace spirituală, dimpotrivă. PSD – partidul care conduce politic România (prin majoritatea parlamentară) – a transmis semnale de luptă la adresa preşedintelui Iohannis şi a Guvernului PNL-PMP.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a scris pe Facebook un mesaj care aduce ura în spaţiul public, deşi aparent vrea să arate că îndeamnă la pace.

„Nici măcar în aceste condiții de criză, când trebuie să fim uniți, nici măcar acum, în preajma Paștelui, nu vedem decât dezbinare și ură venind atât de la Președintele Iohannis, cât și de la Guvernul PNL!”, spune Marcel Ciolacu într-un mesaj pe Facebook, publicat chiar în Joia Mare.

Metoda este una tipică regimurilor comuniste, care foloseau des această tehnică împotriva „Occidentului imperialist”: acuză tu ca să nu te acuze pe tine!

Dar pentru că suntem înainte de Paşte, ne facem ecoul unor mesaje primite pe adresa redacţiei care ne cer să fim iertători chiar şi cu acest gen de acţiune politică şi să întindem mâna PSD. Motivul: altfel nu se va schimba nimic niciodată, atâta vreme cât se păstrează ruptura.

O abordare decentă, o propunere validă, dar care să fie reacţia societăţii?

A încercat să răspundă jurnalistul Laurenţiu Ciocăzanu, în video-ul de mai jos – rubrica „ROMÂNIA-5 minute”.

Leave a reply