INTERVIU: Stelian Ion: ”Îmi doresc ca viitorul Guvern să se facă în jurul USRPLUS, nu în jurul PNL”

3
2111

Stelian Ion este un tânăr politician, are experiența a 4 ani de Parlament și a ratat ”la mustață” Primăria Constanței, unde a candidat din partea USRPLUS. Acum candidează pentru un loc în Parlament în județul său, dar marele câștig cu astfel de oameni în politică este înțelepciunea și calitatea umană și profesională.

Stelian Ion este avocat de profesie și, spre deosebire de unii dintre colegii săi radicali, a învățat bine aria compromisului în politică, fără compromitere. De aceea, a reușit să facă din Constanța teritoriul unde alianța PNL-USRPLUS funcționează aproape ca un ceas elvețian, în ciuda diferențelor uneori majore dintre parteneri.

Avantajul USR cu oameni ca Stelian Ion este că nu distruge relația cu posibilii viitori parteneri de guvernare, dimpotrivă, creează punți. Și nu renunțând la valorile în care el și colegi lui cred, ci susținându-le până la capăt cu tărie. Dar, știți cum e, tonul face muzica, iar arta diplomație salvează destine inexorabile uneori. 

Exact asta face diferența între el și ceilalalți, unii cu discurs intolerant, pe alocuri isteric, justițiar distructiv și lipsit de pragmatism. 

Nu întâmplător, în interviul alăturat, continuă să pledeze pentru ideile USRPLUS care, spune el, nu sunt pe placul liberalilor, dar nici nu aruncă voluntar în aer un potențial parteneriat cu PNL prin declarații de tipul celor făcute de pildă de Cătălin Drulă sau Cristian Ghinea, care s-au repezit să ”dea cu barda” în liberali, lăsând de înțeles că nu-i interesează o viitoare guvernare PNL-USRPLUS.

Dar Stelian Ion și mulți dintre colegii lui responsabili (sunt majoritatea în USRPLUS) știe că o astfel de viitoare alianță PNL-USRPLUS nu e capriciul personal al nimănui, ci este așteptarea majorității românilor

România are mare nevoie de un Guvern format din partide de Dreapta, pentru refacerea din temelii a României, după dezastrul PSD, măcar pe două mandate. Asta este marea provocare după 6 decembrie!

Un Executiv format din cei mai buni oameni, în jurul unui proiect de țară care să ne scoată din mlaștina ultimilor 30 de ani. 

Principalele declarații ale lui Stelian Ion pe tema viitorului Guvern

 • ”E foarte important să se vadă ce oameni au pregătirea cea mai bună pe domeniile respective, ce experiență au, ce idei eu, proiecte, cu ce pot schimba ei în bine viața cetățenilor.
 • Iar ideea asta, domnule, noi vrem să guvernăm, dar vrem de unii singuri, nu merge! Nu merge, pentru că așa cum ați spus și dvs., niciun partid nu va reuși să adune o majoritate de 50% plus unu.
 • Și-atunci, trebuie să ajungem la o formulă din punctul meu de vedere cât mai puternică, dar cât mai restrânsă, cu un număr mic de partide. Cu cât sunt mai multe partide cu atât e mai greu de armonizat și e mai greu de guvernat
 • Niciun partid nu va ajunge la o majoritate. Și liberalii să nu-și imagineze că pot face abstracție de USRPLUS la guvernare, că pot merge pe ideea, domnule, noi facem Guvernul fără USRPLUS.
 • Eu îi înțeleg de ce nu vor să guverneze cu noi: pentru că nu suntem comozi, pentru că punem degetul pe rană, pentru că spunem deschis că trebuie să renunțăm la politizarea instituțiilor, pentru că vrem desființarea mai rapidă a Secției Speciale, pentru că vrem ca procurorii de rang înalt să fie numiți nu de către ministrul Justiției, ci Secția de procurori din CSM să aibă un cuvânt mult mai greu de spus în această privință.
 • Aceste lucruri nu sunt foarte dorite de partea cealaltă, dar nu au cum să facă abstracție de noi.
 • De aceea, din punctul meu de vedere, pentru că ne aflăm într-un moment important, tragem linie după 30 de ani și putem porni pe un drum nou.
 • Eu cred că e în mâna românilor dacă acest nou guvern se va face în jurul USRPLUS sau în jurul PNL. E foarte important în jurul cui se va face.
 • Eu îmi doresc să se facă în jurul USRPLUS și lumea să ne dea sprijinul să ducem lucrurile rapid mai departe. Altfel le vom duce mai departe, România n-o să stea în loc, dar o s-o mai lălăim încă 4 ani, încă 8 ani, într-un ritm așa, cu pași mărunți… Eu cred că nu mai au răbdare oamenii.
 • Au plecat atâția români din țară și au făcut comparația că se poate trăi mai bine. Ăsta a fost marele ghinion dar și marea șansă a României: ne-au plecat pe de o parte atâtea milioane de români
 • Dar pe de altă parte alții se întorc și aduc cu ei valorile locurilor unde au trăit, ce înseamnă civilizație, respect din partea administrației și vor și în țara loc să aibă parte de același respect. Iar asta e un mare câștig.” (de la minutul 50:00)

3 comments

 1. Paul Pârvu 28 noiembrie, 2020 at 02:02 Răspunde

  Excelent interviu-dezbatere, de tipul jurnaliștii față-în-față cu politicienii!
  Felicitări, Laurențiu Ciocăzanu și Grigore Cartianu!
  Felicitări și mult succes, Stelian Ion (și USR-PLUS)!

Leave a reply