INTERVIU. Ionuț Moșteanu (USR): ”Va crăpa bugetul! Cine va duce în spate din ce în ce mai mulți pensionari speciali?”

3
1027

Ionuț Moșteanu este purtător de cuvânt al USR și candidat pe listele alianței USRPLUS în județul Argeș. Este om de afaceri, a pornit de jos și în viață, și în politică și are o misiune dificilă: alături de colegii săi, să scoată PSD de la butoanele județului său și ale României, pentru a putea schimba ceva.

Argeșul e rămas în subdezvoltare și asta se vede pe șosele, în localități, în lipsa de investiții, în ciuda marii investiții Renault de la Mioveni. Mai mult, stilul PSD de a suge masiv bani de la buget pentru consum nu mai lasă marjă de manevră dezvoltării. În aceste zile, e mare dezbatere despre soarta pensiilor speciale pentru parlamentari, un privilegiu inventat de PSD. 


Parlamentarii USR au demisionat în bloc pentru a transmite un mesaj public că partidul nu renunță la ideea de a elimina această hoție. Într-un interviu cu Laurențiu Ciocăzanu și Grigore Cartianu, liderul USR a explicat de ce este acest subiect atât de important pentru electoratul USRPLUS.

Principalele declarații ale lui Ionuț Moșteanu pe tema pensiilor speciale

 • ”Demisia colegilor mei din Parlament bineînțeles că duce la pierderea dreptului de a cere pensie specială.
 • Dar discuția e mai amplă și vreau să mă dau în spate cu patru ani de zile, când am intrat în Parlament și am spus că aceste pensii speciale nu sunt o nedreptate, sunt o mizerie, un furt din buzunarul românilor.
 • Avem cu toții bunici, părinți care au pensii de mizerie. Am depus atunci un proiect noi, USR-ul, nr. 282, din 2017, de anulare a pensiilor speciale pentru parlamentari.
 • Era un vot extrem de simplu și este în continuare. Pentru că oricând, dacă va vrea domnul Ciolacu, dacă vrea, poate să pună la vot acel proiect.
 • E nevoie doar de un Birou Permanent și un plen reunit, într-o oră am terminat. Votăm acel proiect și se termină cu pensiile speciale pentru parlamentari.
 • Dar nu au vrut și nu vor. În schimb, fac tot felul de șmecherii cum ați observat și dvs., acțiuni de PR. Ieri am anunțat presa pentru acțiunea de azi (n.r. – demisia în bloc din Parlament), iar domnul Ciolacu s-a grăbit să anunțe repede împreună cu alți colegi de-ai săi demisia din Parlament.
 • Este o mare ipocrizie. I-am cerut și azi, chiar în Biroul Permanent, cu hârtie către conducerile celor două camere ale Parlamentului să adoptăm acest proiect, ca să se termine odată cu pensiile speciale. Ar da un semnal de schimbare pe care îl așteaptă toată România. Or, celelalte partide, vechile partide nu vor asta. Noi am început cu lupta asta și o s-o ducem până la capăt.
 • Văzând că nu avem cu cine discuta în Parlament, am ales această cale și ne-am depus demisiile în bloc.
 • Sunt diverse intoxicări de la vechile partide, care spun că nu are efect gestul nostru. Ba da, are efect! Sunt norme de aplicare a legii care spun că parlamentarii care nu au un mandat complet nu beneficiază de lege. Iar noi, prin demisia în ultima zi, nu vom avea un mandat complet.
 • Noi suntem dispuși să ne așezăm la masă cu toate categoriile ca să să așezăm bugetul țării pe baze sustenabile, pentru că va crăpa bugetul dacă nu facem această curățenie. Cine va duce în spate din ce în ce mai mulți pensionari speciali?”
 • Sunt oameni în statul român care ajung la 15.000 de euro pe lună, bani de la statul român. Este inacceptabil din punctul meu de vedere.
 • Mai avem o problemă, mai avem o nucleară, ca să-i spun aşa, care ne pândeşte la colţ, şi anume: pensiile speciale pentru foştii primari şi foştii preşedinţi de consilii judeţene.
 • Ştim foarte bine, că în 2019 prin Ordonanţa 57, Viorica Dăncilă a dat dreptul la pensii speciale foştilor primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene, vicepreşedinţi de consilii judeţene.
 • De aceea sunt supărat şi pe unii din PNL pentru că Florin Roman, lider PNL aflat și atunci în Parlament, lăuda acest proiect.”

VEZI ŞI:

Marea victorie a lui Cioloș în Europa: UE taie banii mafiilor politice care atacă statul de drept!

INTERVIU: Stelian Ion: ”Îmi doresc ca viitorul Guvern să se facă în jurul USRPLUS, nu în jurul PNL

Reacția lui Dan Barna după numirea lui ”Ciordache” șef la Consiliul Legislativ

 

3 comments

 1. Ioana 27 noiembrie, 2020 at 05:38 Răspunde

  Sunteți o deziluzie , admirația mea s-a evaporat , lăudați și promovați un personaj care are trei CV-uri diferite ( ce fac banii din oameni ) . Ce vremuri oribile . PRESA=PROSTITUȚIE USR=MINCIUNĂ

Leave a reply