marți, noiembrie 30

INTERVIU. ”Cum a făcut Gigi Becali 300 de milioane de euro? Cu ajutorul unor generali pe care i-a șpăguit, dar și din 4 milioane de cartușe vândute”

0
2973

Mihai Rusu, fostă glorie a celebrului post de radio Europa Liberă, refugiat politic anticomunist înainte de Revoluție și stabilit la Munchen, în Germania, face un dur rechizitoriu jurnalistic pe numele a doi dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România: Ion Țiriac și Gigi Becali.

Mihai Rusu este specializat în presă sportivă, iar Țiriac și Becali sunt implicați de ani buni în afaceri cu tenisul și fotbalul din România, dar puțini români știu cum au făcut averile cei doi miliardari. Jurnalistul nu se ferește să dezvăluie legăturile lui Țiriac cu fosta Securitate și să spună că fostul tenisman a profitat de slăbiciunile României și ale românilor. (Atacul devastator al respectabilului ziarist la adresa magnatului, AICI).


La finalul interviului video de mai jos, reputatul gazetar pune cap la cap dezvăluiri despre cum și-a făcut averea patronul fostului club de fotbal Steaua, acum FCSB. (de la minutul 40.00, în înregistrarea video).

Dezvăluirile lui Mihai Rusu despre afacerile cu gloanțe ale lui Gigi Becali

 • ”Am în față o carte scrisă de un celebru ziarist german, ”UNFAIR PLAY” care spune aşa: ”George Becali este un oligarh caritabil fără avere la Bruxelles”. Și îl citează pe Becali: ”Dumnezeu are în România unul născut Becali. Acesta sunt eu şi voi duce România spre marile succese”, închei citatul fostului europarlamentar din interviul acordat ziaristului olandez Keno Verseck.
 • După investigaţiile autorului cărţii referitoare la declaraţia de avere a europarlamentarului George Becali, apar doar două pagini la Bruxelles cu calitatea de membru fondator al fundaţiilor sale nimic însă despre acţiunile, participaţiile finanţatorului Stelei la diversele societăţi. Declaraţii de avere au apărut în revista Capital – 20 mai 2013, în GSP – 22 mai 2013, despre Gigi Becali și averea sa de 300 de milioane de euro.
 • Trebuie să ne punem întrebarea de unde a făcut, cum poţi să faci 300 de milioane de euro? Pentru că, noi care citim, noi jurnaliştii de investigaţie, comentatori radio, Tv – noi suntem nişte proşti, suntem nişte săraci, habar n-avem, citim numai cărţi, ne îmbogaţim orizontul cultural, intelectual dar buzunarul nostru rămâne gol. Am spus-o ironic, dar nu departe de adevăr, bine-nţeles.
 • Mihai Rusu a fost intransigent cu regimul comunist al lui Ceaușescu, e tranșant și acum cu cei care pun în pericol siguranța economică

  Şi acum să vedem care au fost afacerile lui George Becali. Israelienii – erau trimişi armatei israeliene – prin colonelul Cetinoiu (un mare ofiţer din Centrul de Informaţii Externe comunist) au cumpărat armament şi de la latifundiarul George Becali după ce în 2004 gen. Decebal Irina – secretar de stat pentru Industria de Apărare, îi confirma acestuia din urmă la telefon că-l cunoaşte pe colonelul Cetinoiu.

 • Astfel, corporaţia a cumpărat peste 4 milioane de cartuşe de 9 mm, muniţie de infanterie de la Uzina Mecanică de Armament Drăgăşani a lui Gigi Becali. IMI este compania armatei israeliene Tzahal, cum o numesc israelienii. Ne întrebăm cum un cetăţean din România intră atât de simplu în posesia unei Uzine, de unde se vând 4 milioane de cartuşe corporaţiei Military Industries?!
 • Îmi pun prima întrebare ca jurnalist de investigaţii. Cum intri în posesia unei uzine de armament? A doua. Ce protectori ai în spate? – ca civil nu poţi să intri. Protectori fie din MAN, protectori din alte servicii. Cu ajutorul unor generali pe care i-a şpăguit, lucru confirmat mie de colonelul Florin Talpan.
 • Tot ce spun eu este întotdeauna girat de declaraţii şi de documente, am chiar aici documentele pe care le-au semnat generalii atunci când a fost trecută baza Ghencea, pe timp de 20 de ani, din 1998 până în 2018 cât era contractul cetăţeanului George Becali.
 • Eu nu am nici o problemă că îl cheamă Becali, Ţiriac sau Popescu, sau Ionescu. Eu îmi pun întrebarea cum un cetăţean – cum, culmea, câţiva cetăţeni vin şi stăpânesc instituţiile de forţă ale României? Aceasta este întrebarea.
 • Vorbeați de Statul Paralel şi cu Anca Alexandrescu faceţi nişte investigaţii formidabile. Mă uit cu atenţie, nu mă plictisesc.
 • Patronului FCSB i-a plăcut mereu să epateze din luxul propriului palat poleit cu aur
  (Foto: GSP)

  Dar să folosiți și ce spune Valer Marian despre Serviciile Secrete şi despre oamenii de acolo. Jocul PSD-ului şi a lui Ponta. Jocul PSD când era Ponta şi când credea el că dacă va câştiga Preşedinţia şi va deveni Preşedinte se vor ocupa următoarele posturi de către următorii indivizi: George Maior – prim-ministru, colonelul cu patru stele, Oprea şeful SRI şi Ghiţă preşedinte PSD, iar Ponta preşedinte care urma să fie o păpuşă în mâinile lor.

 • Ultima chestiune cu care încheiem, că am vorbit de Statul Paralel, am vorbit până acum de persoane, de politic, de Servicii, acum vorbim de Statul Paralel Economic.
 • În 2016 când Cornel Ioan Niculae a scris această carte din care eu citez s-a uitat în Registrul Comerţului din România. Şi a trecut în carte toate firmele străine din România. Acum să dau câteva cifre ca să vedeți ce înseamnă firme străine în România.
 • Din Cipru (offshore) – 5.816, Luxemburg – 874 (offshore), Marea Britanie – 5.348 de firme, Olanda – 4.892, Antilele Olandeze – 15, Insulele Virgine – 384, Gibraltar – 69, Panama – 236, unde este şi o firmă offshore a lui Ţiriac pe care a şi confirmat-o el, Insulele Bermude – 201, Malta – 144, Insulele Seychelle – 50.
 • Avem în total peste 5.600 de firme străine, din care toate acestea din Cipru, din Luxemburg, din Marea Britanie, Antile le veţi vedea întotdeauna afară cu termene, cuvinte, simboluri englezeşti. (…)
 • Aceste firme plătesc impozit în România de 16% sau 19% dar nu plătesc impozit pe profit pentru că prin legea românească scot profitul şi îl duc în aceste insule unde plătesc un impozit foarte mic până în 10%.”

VEZI ȘI:

INTERVIU. ”Țiriac zice: avioanele mele, că am mai multe… Cum să-i înjoșești pe români în halul ăsta, tu, cel mai bogat?!” Rechizitoriul unui ziarist anticomunist

Leave a reply