Inteligența artificială folosită pentru a crea harta distrugerilor provocate de Rusia în Ucraina

0
372

În Ucraina, unde peste 130.000 de clădiri de locuințe au fost distruse și peste jumătate de milion de ucraineni și-au pierdut casele. Pentru a arăta lumii amploarea distrugerilor cauzate de invazia militară a Ucrainei de către Rusia, proiectul UADamage a creat o hartă interactivă a proprietăților imobiliare distruse și deteriorate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Proiectul UADamage folosește inteligența artificială care compară imaginile din satelit înainte și după invazie și marchează după culoare unul dintre cele patru niveluri de distrugere.

Punctele roșii arată clădiri complet distruse. Fiecare punct roșu pentru a arăta viețile, planurile și speranțele distruse de invazie.

Chiar și estimările preliminare ale amplorii distrugerii sunt uluitoare: rușii au distrus și deteriorat peste 130.000 de clădiri rezidențiale. Peste jumătate de milion de ucraineni și-au pierdut casele.

„Contabilitatea proprietăților distruse și deteriorate va arăta lumii ce daune le-a provocat Rusia Ucrainei și va fi baza pentru calcularea sumei despăgubirilor pe care ocupanții le vor plăti ucrainenilor după înfrângerea în război”, scrie epravda.com.

UADamage a fost fondată de Vitali Lopușanski, un antreprenor de 35 de ani din Kovel. În ianuarie, el și prietenul său Oleksandr Kornienko au decis să creeze NeuroMarket, o platformă de unde se poate cumpăra o rețea neuronală artificială (un algoritm de calcul cu auto-învățare) pentru a rezolva sarcini de afaceri, informează hotnews.

Leave a reply