duminică, iulie 21

Întâlniri de cel mult 6 persoane și închiderea localităților. Spania strânge din nou cureaua măsurilor anti-COVID

3
1060

Ministerul Sănătății a publicat joi măsurile și recomandările de control pentru acele localități care depășesc nivelurile convenite miercuri în Consiliul Interterritorial de Sănătate: incidență de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile; 10% teste PCR pozitive și un grad de ocupare de peste 35% la Terapie Intensivă cu pacienți infectați cu COVID.

Cu aceste criterii, 10 municipalități din Comunitatea Madrid, inclusiv capitala, ar trebui să stabilească închideri perimetrale, printre alte limitări necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului, relatează El Pais.

Acestea sunt principalele măsuri pentru „controlul răspândirii bolii și reducerea presiunii asupra sistemului de sănătate”, potrivit Ministerului Sănătății, care ar trebui să intre în vigoare în următoarele 48 de ore (deși conducerea regiunii capitalei Madrid și-a anunțat intenția de a le contesta).

Limitarea mișcării

Intrarea și ieșirea persoanelor din municipiu vor fi restricționate ca regulă generală, deși sunt permise multe excepții pentru călătoriile justificate: asistență la centre, servicii și unități de sănătate; respectarea obligațiilor de muncă, profesionale, comerciale sau legale; frecventarea la universitate, centre didactice și educaționale (inclusiv grădinițe); întoarcerea la locul de reședință obișnuită; asistență și îngrijire pentru persoanele în vârstă, minori sau persoane aflate în întreținere etc.

Mai sunt permise călătoriile către entități financiare și de asigurări care nu pot fi amânate, acțiuni necesare în fața organelor publice, judiciare sau notariale, precum și reînnoirea permiselor și documentația oficială și alte proceduri administrative ce nu pot fi amânate.

În plus, va fi permis să se deplaseze pentru a efectua examene sau teste oficiale, precum și din cauza forței majore sau a necesității și chiar în orice altă activitate de natură similară, acreditată în mod corespunzător. Rezoluția nu vorbește despre cum să fie justificate aceste acte.

Circulația pe drumuri

Circulația pe drumuri și autostrăzi care traversează municipalitățile carantinate va fi permisă atunci când are origine și destinație în afara acestora.

Mobilitatea în orașe. În interiorul municipalităților, cetățenii se pot deplasa „respectând întotdeauna măsurile individuale și colective de protecție stabilite de autoritățile sanitare competente”, fără a exclude că restricțiile mai stricte pot fi stabilite de comunitățile autonome. Comunitatea Madrid, de exemplu, a stabilit limitări pentru zonele de sănătate din capitală.

Parcuri pentru copii

Textul Ministerului Sănătății nu include nicio limitare pentru parcuri sau a locuri de joacă, așa cum se anunțase la început, așa că, în principiu, nu le obligă să închidă spațiile, deși comunitatea autonomă poate face acest lucru, așa cum Madrid a făcut deja cu locurile de joacă a zonelor sanitare restrânse.

Întâlniri

Întâlnirile de familie și sociale vor fi limitate la maximum șase persoane în toate cazurile, indiferent dacă sunt ținute în „spații publice sau private”, cu excepția faptului că „sunt coabitanți și cu excepția cazului în care se desfășoară activități de muncă și instituționale în care sunt stabilite limite sau măsuri specifice ”.

Lăcașuri de cult

În lăcașurile de cult, capacitatea maximă va fi de o treime, garantând în orice caz distanța interpersonală minimă de 1,5 metri; în veghe, 15 persoane în spații exterioare sau 10 în spații închise, indiferent dacă locuiesc sau nu împreună.

Magazine, baruri și restaurante

Magazinele, restaurantele și unitățile de pariuri pot funcționa cu o capacitate maximă de 50% (60% în spațiile exterioare); Ora de închidere va fi la 22:00 pentru magazine și la 23:00 pentru industria hotelieră, deși clienții noi nu vor putea fi admiși de la 22:00. „Consumul la bar nu va fi permis”, se menționează în document.

În toate cazurile, „mesele sau grupurile de mese trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri”, în raport cu scaunele alocate celorlalte mese sau grupuri de mese și să aibă o ocupare maximă de șase persoane.

Școli de șoferi și academii

Academiile de formare nereglementate și școlile de șoferi vor putea, de asemenea, să lucreze la 50% din capacitatea lor, același procent pe care instalațiile sportive vor putea să le găzduiască în interior (60% în aer liber). „Practicarea sportului în grupuri va fi redusă la maximum șase persoane”, continuă textul.

Urmăritori. Acordul prevede, de asemenea, că comunitățile cu orașe aflate în această situație „își vor consolida capacitățile de depistare precoce și control al bolii” în conformitate cu planurile deja convenite între Ministerul Sănătății și comunități.

Revizuirea situației. Regiunile afectate și Guvernul de la Madrid „vor revizui împreună situația epidemiologică a municipalităților carantinate”, săptămânal, și vor decide, de asemenea, în comun ridicarea rssstricțiilor atunci când indicatorii se vor îmbunătăți.

3 comments

Leave a reply