Întâlnire de lucru Virgil Popescu-Kadri Simson despre situația securității energetice la nivelul UE

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat, luni, cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie, despre situatia securităţii energetice la nivelul UE, diversificarea surselor si a rutelor de aprovizionare şi despre valorificarea potenţialului rezervelor offshore din Marea Neagră.

„Astăzi (luni – n.r.) am avut, la Bruxelles, o întâlnire de lucru cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie”, anunţă pe Facebook Virgil Popescu.

El precizează că temele de discuţie au vizat situaţia securităţii energetice la nivelul UE, diversificarea surselor si a rutelor de aprovizionare şi investiţiile planificate de România în sector, inclusiv din perspectiva valorificării potenţialului rezervelor offshore din Marea Neagră.

„De asemenea, în contextul discuţiilor actuale legate de reducerea dependenţei energetice de Rusia, am discutat despre modalităţile concrete de coordonare a acţiunilor viitoare la nivel european şi, în paralel, de lansare a proiectelor regionale menite să identifice soluţii alternative de aprovizionare cu energie”, conchide ministrul Energiei.

Leave a reply