Incredibil: şi marele Djokovic are coronavirus! Dezastru la turneul Adria Tour

0
1142

Novak Djokovic este ultimul care întregește lista jucătorilor testați pozitiv cu coronavirus, după ce a luat parte la Adria Tour, competiție organizată chiar de liderul ierarhiei ATP.

„Imediat cum am ajuns la Belgrad, am fost testat pentru coronavirus. Rezultatul meu este pozitiv, la fel cel al soției Jelena, în timp ce al copiilor noștri este negativ”, a recunoscut marele compion de tenis.

Tenismanul sârb Viktor Troicki şi soţia sa, pozitivi şi ei

Viktor Troicki și soția sa însărcinată se alătură listei pozitive cu coronavirus, la turneul Adria Tour organizat de însuşi Djokovic.

Grigor Dimitrov

Cazul jucătorului bulgar Grigor Dimitrov, care a determinat suspendarea turneului duminică, a deschis temerile legate de extinderea COVID 19 printre participanţi.

După câteva săptămâni de nerespectare a măsurilor de securitate sanitară, de petreceri și de a ignora distanța socială, cazurile pozitive au îmceput să apară precum ghemurile din partidele de tenis.

După bulgar, a căzut victimă pregătitorul fizic al lui Djokovic, un alt antrenor – Borna Coric și apoi jucătorul Viktor Troicki  (foto jos) și soția sa, care este și ea însărcinată.

Viktor Troicki

După această cascadă de cazuri, Djokovic a fost supus unui test, luni, la Belgrad, oraș în care a plecat imediat cu avionul, din Zadar, după ce turneul a fost suspendat. Lumea tenisului l-a pus la zid pe campionul sârb, nu numai din lipsa măsurilor de securitate, dar și din cauza credințelor și declarațiilor sale anti-vaccin, care au generat multe controverse.

Ce spune marele campion de tenis despre infectarea sa

Djokovic, soţia şi unul dintre copiii lor

„Tot ce am făcut în această ultimă lună am făcut-o din adâncul inimii noastre, cu cele mai sincere intenții pe care le-am avut. Turneul nostru a fost o modalitate de a ne uni și de a ne împărtăși mesajul nostru de solidaritate și compasiune în fiecare țară din regiunea noastră. Turul a fost conceput pentru a ajuta jucătorii din sud-estul Europei să-și recapete locul în competiție, atât timp cât circuitul oficial a fost oprit de apariţia COVID-19”,  susţine Djokovic.

Din punct de vedere umanitar și „filantropic”, Djokovic susține că au vrut doar „să ajute oamenii care chiar aveau nevoie” și că i-a fost bine să vadă „marele răspuns pe care l-a avut”.

În plus, se scuză din nou afirmând că evenimentul a început „într-un moment în care virusul deja slăbea”.

„Am crezut că noile condiții propuse pentru realizarea acestuia sunt corecte. Din păcate, virusul era încă prezent, o realitate cu care încă învățăm să îndurăm și să trăim”, recunoaște el.

Adria Tour s-a dorit a fi un turneu care, pe lângă strângerea de fonduri, să le ofere unor jucători de top din ATP meciuri într-o perioadă în care circuitul mondial este întrerupt din cauza COVID-19.
Mai jos puteți vedea cum se distrau Novak Djokovic și colegii de turneu într-un club:

Leave a reply