INCREDIBIL. Din cauza prezenței slabe la vot, oamenii rușilor sunt pe cale să intre în Parlament, iar PSD-ul lui Ciolacu e pe primul loc!

1
2121

Previziunile sumbre dinaintea alegerilor încep să se adeverească. Prezența mică la vot, cum este la acest moment, favorizează PSD, dar și partidele mici care mizează pe un nucleu dur.

AUR, zis și ”Alianța Unirii cu Rusia”, partidul condus de George Simion, personaj ”fabricat” în laboratoarele de la răsărit, s-ar afla deja peste pragul electoral, potrivit surselor politice citate de Podul.ro.

”Astfel, formațiunea extremistă a lui Simion, care pozează în unionistă, dar care de când a apărut servește intereselor străine României occidentale, ar putea da lovitura pentru a reînvia spiritul antinațional al lui Corneliu Vadim Tudor.

AUR, considerat ”puiul PSD”, nu e singur în acest trend. ”Tatăl” lui politic, marele PSD, se află în topul votului până la acest moment.

Potrivit numărătorii paralele a liberalilor, la ora 12.00 PSD conducea detașat, situându-se cu nu mai puțin de 5 procente în fața PNL. Este cunoscut că nucleul dur al PSD votează la primele ore, iar criza Covid a cauzat o prezență scăzută la urne.

PNL ocupă locul a doilea în acest clasament temporar. De remarcat că liderii liberali lansează mesaje mobilizatoare și apeluri în care îndeamnă alegătorii să iasă la urne.

USR-PLUS se situează pe cea de-a treia poziție, dar la o distanță considerabilă în urma PNL. Dacă absenteismul se va confirma și Diaspora nu se va mobiliza exemplar, scorul USR-PLUS va avea de suferit.

De-a dreptul sinistru este că, la prânz, scorul AUR era unul peste așteptări, de 6%, ceea ce ar putea avea urmări halucinante”, scriu jurnaliștii de la Podul, într-un articol exclusiv.

Prezența la vot în alegerile parlamentare de anul acesta este sub cea înregistrată la scrutinul similar din 2016, când prezența finală a fost 39,49% (7.212.022 de persoane).

1 comment

Leave a reply