Închideți țara, altfel ”Ciuma Roșie” distruge tot! România sare pragul de 1.000 de infectări pe zi și situația e scăpată de sub control

0
1377

Impactul deciziilor a două instituții din statul român este devastator. România este deja focarul nr. 1 al Europei după ce Avocatul Poporului și Curtea Constituțională a României (CCR) au dat drumul la infectarea în masă, prin hotărâri luate urmare a mesajelor transmise de reprezentanți ai PSD-ALDE-Pro România. Liderii partidelor ștampilate drept ”Ciuma Roșie” au încurajat populația să nu creadă în pericolul COVID 19. Discursurile lor au ajuns la populație, încurajate de unii jurnaliști și artiști iresponsabili, iar efectul este devastator.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record al cazurilor noi de coronavirus: 1.030!

Este pentru prima dată când sunt raportate peste o mie de cazuri noi în bilanțul zilnic. Alte 27 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit. La ATI sunt în prezent 293 de pacienți. Au fost făcute 24.877 de teste noi, un record și în această privință. Numărul total al testelor a depășit un milion.

Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În intervalul 21.07.2020 (10:00) – 22.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 decese (19 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

26 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidități.

Peste un milion de teste pentru coronavirus

Victor Ponta și Marcel Ciolacu, principalii vinovați pentru trimiterea românilor la moarte prin COVID

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste.

Pe teritoriul României, 336 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 213 persoane se află în izolare instituționalizată.

„Precizăm că numărul persoanelor aflate în izolare/carantină este în dinamică și datele sunt în curs de centralizare și introducere în aplicațiile informatice, de la nivelul structurilor competente. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 721 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.736 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 808 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 111.875 de lei. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Poziția redacției LUMEALIBERA.RO

Nu există decât o singură cale sigură și rapidă pentru a opri nenorocirea: izolarea rapidă a țării, în ciuda tuturor dificultăților economice și sociale. Nu este vina Guvernului României că va lua măsuri de carantinare totală, ci a instituțiilor și personajelor amintite mai sus, care au pledat pentru ignoranță și capital politic și au influențat decizii criminale ale CCR și ale Avocatului Poporului.

Izolarea parțială a unor regiuni sau focare nu mai este o soluție, dacă vrem să evităm dezastrul total. La niveluri de peste 1.000 de noi infectați pe zi, coronavirusul circulă în masă, la ”nivel comunitar”, oricine se poate îmbolnăvi. Nu mai contează cine câștigă și cine pierde politic. Contează salvarea vieților oamenilor, a medicilor și angajaților din spitale, a viitorului.

Deși nu poate conta pe sprijinul Parlamentului (unde majoritatea de deținută de PSD-ALDE-Pro România și UDMR), Cabinetul Orban e condamnat să joace totul pe o singură carte: trecerea rapidă la măsuri drastice de tipul celor din timpul stării de urgență de la începutul pandemiei. Este singura soluție pentru a tăia rapid în carne vie, orice ”bălteală” va costa și mai mult mai târziu.

VEZI ȘI:

Ați făcut din țară Brazilia Europei! Statele din Europa, tot mai îngrijorate de impactul pandemiei în România

Leave a reply