Începe simfonia fotbalului! De ce iubim Champions League

0
635

”The Sun” (UK) și ”Bild” (Germania) sunt cele mai vândute tabloide din Europa. Pentru că ”știu să vândă”. Asta fac tabloidele. Uneori, sărind calul. Vezi campaniile de tip ”vin românii să ne ia joburile”. Care n-a fost în ”The Sun”, ca să fim sinceri, ci în ”Daily Mail”. Dar nimeni nu-i perfect, nu-i așa? Însă ”ce-i al lor e pus deoparte”, zice-o vorbă românescă. De exemplu, au un talent fără egal de a ridica nivelul de așteptare față de evenimente de mare impact. Așa face ”The Sun” azi cu noul sezon de Champions League, care începe peste două ore. Și o face patetic, dar și simpatic.

”Șapte motive pentru care iubim cea mai tare competiție de fotbal de club din lume” sună titlul ediției de azi din ”The Sun”, secțiunea de ”Sport”.

”Slavă-Domnului că revine astă-seară Champions League”, scriu jurnaliștii faimosului tabloid britanic. Iar printre argumente au trecut lucruri care sună emoțional în inima suporterului de fotbal adevărat: imnul competiției, este mai bine decât la Campionatul Mondial, putem vedea la treabă miliardele investite de PSD în Neymar și Mbappe, Anglia are cinci echipe în competiție și, nu în ultimul rând, reapariția lui…Jose Mourinho, actualul antrenor al lui Manchester United. ”Jose iubește Champions League și competiția îl iubește pe el. A câștigat trofeul de două ori, ca și Pep Guardiola de la rivala Manchester City, dar pasiunea și scenele pe care Mourinho le aduce competiției îl vor plasa din nou în centrul atenției”, scriu jurnaliștii britanici.

Primele meciuri din noua ediția de Champions League încep în această seară de la ora 21.45, ora României. Mâine seară, de la aceeași oră, este programată a doua rundă din primele meciuri ale celor opt grupe de cîte patru echipe, din care vor rămâne la capătul competiției cele două finaliste. Meciul final se va desfășura în capitala Ucrainei, Kiev, pe stadionul olimpic, în ziua de 26 mai 2018.

Leave a reply