Încă o victorie a lui Kovesi: ex-colonelul SRI Dragomir, condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare pentru corupţie

0
2921

Deşi a fost alungată din România de mafia clanurilor penale din politică, dar a ajuns între timp procuror-şef al Parchetului European, fosta şefă a DNA continuă să repurteze victorii mari împotriva celor care au pus la cale mazilirea ei, la comanda cuplului Liviu Dragnea-Călin Popescu Tăriceanu.

Campania declanşată de PSD şi ALDE după câştigarea alegerilor parlamentare din 2016 a vizat-o în primul rând pe Laura Codruţa Kovesi. Liderii celor două partide l-au însărcinat pe Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, cu demolarea ex-şefei DNA.

În “comando”-ul creat s-au prins diverşi pioni cu felurite interese, printre care şi Daniel Dragomir, fost colonele SRI. După ani de zile în care a servit tabăra care a încercat să dea lovitura la statul de drept, acesta şi-a primit azi răsplata.

Fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir, a fost condamnat joi definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție de magistrații Curții de Apel București, potrivit sentinței publice.

Dragomir este acuzat de DNA că, pe vremea când era ofiţer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică şi ar fi primit în schimbul protecţiei oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro.

Dragomir a început o campanie asiduă împotriva justiției, ajungând chiar să promoveze ROM-EXIT – ieșirea României din UE, anunţă G4Media.

În septembrie 2016, fostul colonel SRI a fost arestat și în cazul Black Cube, afacerea de hărţuire a fostei şefe DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragomir ar fi comandat operaţiunea din România a celebrei agenţii israeliene de detectivi internaţionali „în numele altor persoane”. Deși dosarul a fost deschis de DIICOT în septembrie 2016, nici până astăzi nu a fost finalizat.

Cine este Daniel Dragomir

Foto: Daniel Dragomir (InquamPhotos / Octav Ganea)

Potrivit rechizitoriului DNA, Daniel Dragomir (41 de ani), a intrat în SRI ca ofiţer operativ la Direcţia generală de combatere a terorismului. În 2006, a fost avansat şef birou, în 2008, şef de sector şi în 2010, şef de grupare de sectoare. Potrivit declaraţiilor din dosar ale Mihaelei Nicola de la compania de PR, The Group, în 2011-2012, Dragomir preda cursul de antiterorism la Academia Naţională de Informaţii. În 2012, Dragomir și-ar fi manifestat dorinţa de a părăsi serviciul şi de a intra în afacerile de PR. A preluat o firmă a Mihaelei Nicola şi, în februarie 2013, a părăsit serviciul prin demisie şi s-a dedicat „afacerilor”. Avea gradul de locotenent colonel, iar ultima lui evaluare în cadrul SRI fusese maximă.

Detalii despre toată încrengătura de afaceri a celui care tuna şi fulgera împotriva “binomului DNA-SRI”, AICI.

Leave a reply