Înapoi la protestele #rezist! Reacția României vii față de asaltul baronilor

0
1006

Internetul a luat foc. Societatea civilă se revoltă din nou după anunțul făcut de ministrul Justiției Tudorel Toader privind modificarea legislației în domeniu. Proiectele prezentate de ministru distrug toate progresele făcute de România în ultimii 10 ani, care i-au întărit statul de drept, poziția în UE și imaginea în Occident.

Președintele a reacționat dur acuzând atacul la democrație și avertizând că România se întoarce în timp în anii din epoca Năstase, când justiția se făcea la sediul de partid (PSD).

Asociațiile specializate în apărarea democrației și a statului de drept trag și ele un puternic semnal de alarmă despre atacul care se pregătește la adresa parcursului european al României.

PNL, USR și PMP, partide din opoziție, au reacționat și ele dur făcând apel la ONG-uri și populație. Dar pârghiile opoziției sunt limitate, PSD și ALDE au o majoritate confortabilă în parlament și o moțiune de cenzură nu are nicio șansă.

De aceea, lumea a început să se mobilizeze ca în iarnă, la protestele față de Ordonanța 13.

”Ieșim din nou în stradă”, ”Rezistăm”, ”Îi obligăm să cedeze ca la Ordonanța 13”, ”Să plece ei din țară, noi ne-am săturat să fugim și să-i lăsăm pe ei și votanții lor să pună mâna pe România” – acestea sunt doar câteva mesaje apărute pe rețelele de socializare.

 

Leave a reply