vineri, septembrie 24

În timp ce unii îl consideră în pragul falimentului, Ion Țiriac plătește lunar 100.000 euro pentru un hobby

Ion Țiriac a plătit, în perioada pandemiei, aproximativ 100.000 euro pe lună pentru plătirea angajaților
0
1146

“Pasiunea lui Ion Țiriac pentru avioane este arhicunoscută. Acesta deține o companie aviatică privată, fiind unicul operator charter de pe piața românească, specializat în servicii VIP și călătorii în interes de afaceri. Țiriac deține trei avioane și un elicopter, a căror valoare totală este etimată la 120 de milioane de euro. Totodată, omul de afaceri dispune și de o bază fixă, dar și de un terminal propriu.”

“Miliardarul, care a spus în 2017 că e gata să ofere cadou un avion de lux, consumă lunar, doar pentru plăcerea sa, suma de 100.000 de euro! Mai exact, banii sunt utilizați pentru întreținerea colecției personale de avioane”, informează digisport.ro, citând sursa playsport.ro

“Numai pentru asigurarea aeronavelor, Ion Țiriac plătește între 6 și 10% din valoarea totală a acestora, adică aproximativ 1.5 milioane de euro pe an.”

Mai mult, Țiriac își pilotează singur avioanele, pentru că deține un brevet de foarte mulți ani. A fost pilot chiar și pentru Simona Halep. Miliardarul se laudă cu cel mai performant avion existent în România, un Bombardier G5000, pe care l-a achiționat cu suma de 30.000.ooo. Aeronava are o autonomie de zbor de aproape 11.000 de kilometri și atinge 900 de km/h.


Afacerea, extrem de profitabilă, a avut de suferit în perioada pandemiei. Aeronavele reținute la sol au nevoie de îngrijire permanentă, mai ales pe timp de iarnă.

În afara procedurilor de degivrare, necesare chiar dacă nu zboară, aeronavele au nevoie și de alte măsuri de întreținere.  Astfel, la un calcul estimativ, Ion Țiriac a plătit, în perioada pandemiei, aproximativ 100.000 euro pe lună pentru plătirea angajaților, precum și a operațiunilor de întreținere a hangarelor și a aeronavelor”, sincheie sursa amintită.”

Leave a reply