În timp ce își spun socialiști și “oameni din popor”, trăiesc în vile de milioane de euro cu bani “agonisiți” din mită

0
1052

Un palat care valorează circa 5 milioane de euro şi aflat în Dorobanţi, cea mai selectă zonă din Capitală. Aici trebuia să se deschidă o galerie de artă unde să fie expuse cele 100 de tablouri atribuite fostului ministru de finanţe, Darius Vâlcov

Fostul ministru al finanţelor, Darius Vâlcov, intenţiona să deschidă o galerie de artă în această clădire impunătoare, proaspăt renovată. (Foto coperta.)

 

“Experţi imobiliari ne-au informat că imobilul din strada Stockholm nr. 16, valorează circa 5 milioane de euro, datorită zonei, pentru că este renovată de profesionişti, are finisaje de lux şi pentru că are încărcătură istorică. Este o clădire cu trei etaje şi mansardă, cu arhitectură interbelică. Peste drum sunt sedii de ambasade şi consulate, dar şi reşedinţele unor înalţi diplomaţi străini”, spune click.ro

Aici ar fi urmat fostul ministru de finanţe să expună cele 100 de picturi, despre care procurorii DNA susţin că au fost cumpărate cu bani din mita primită în timp ce era primar la Slatina, scrie Mediafax.

Surse informate spun că în acest veritabil palat procurorii au găsit 29 de tablouri atribuite lui Darius Vâlcov.

Palatul din Dorobanți unde Darius Vâlcov vroia să își deschidă galerie de artă

În mod ciudat, impunătoarea clădire nu are contract de închiriere  sau de vânzare înregistrat la Administraţia Financiară. În vila de lux de pe strada Stockholm, fostul ministru de la finanţe a amenajat, prin intermediul fotomodelului Larisa Maria Popa, în apartamentele 2 şi 3, Galeria “Raphael”.

“În urma percheziţiilor, făcute în Bucureşti, Slatina şi la adrese din Olt, anchetatorii au găsit 100 de tablouri, pe care figurează semnătura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Băncilă, potrivit DNA. Procurorii spun că ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov, prin interpuşi, de la case celebre de licitaţii, cu bani presupus obţinuţi din fapte de corupţie”, încheie sursa citată.

foto: Facebook.


 

Leave a reply