sâmbătă, noiembrie 27

În timp ce guvernul român speriat de opoziție și negaționiști se bâlbâie, Europa ia măsuri drastice contra răspândirii noii tulpini

Datorită testelor ce se fac la domicilu, unii specialiști de la noi avertizează că cifra raportată zilnic nu e cea reală în România
1
2606

Europa se pregătește să ia măsuri  stricte în „săptămânile următoare” împotriva pandemiei de coronavirus, au avertizat cei 27 de lideri europeni la summitul de la Bruxelles.

Confruntate cu amenințarea reprezentată de extinderea noii variante de covid britanic, unele țări vor interzice zborurile și vor închide din nou magazinele.

Oslo închide activitatea


Guvernul norvegian a decretat sâmbătă închiderea activității economice și a vieții publice timp de o săptămână în zona Oslo din cauza izbucnirii mutației britanice a coronavirusului.

Măsurile, care afectează zece municipalități din regiunea capitalei norvegiene, vor fi în vigoare până pe 31.

Toate magazinele neesențiale vor rămâne închise, precum și centrele comerciale, restaurantele (care pot fi vândute acasă), săli de sport, piscine, biblioteci, cinematografe și muzee, iar activitățile sportive sau de agrement vor fi suspendate.

În mod similar, centrele de învățământ superior vor implementa învățarea la distanță, în timp ce va fi combinată cu cea parlela în școli.

Autoritățile recomandă, de asemenea, evitarea vizitelor la domiciliu, călătoriile inutile și îndeamnă a se  lucra de acasă, completând, astfel, un pachet de măsuri mai dure decât cel care a fost pus în aplicare primăvara trecută la începutul pandemiei.

Berlinul izolează personalul unei clinici

Autoritățile germane de sănătate au raportat sâmbătă izolarea totală a clinicii Humboldt din Berlin după detectarea a 14 cazuri din varianta B.1.1.7 a coronavirusului, descoperit pentru prima dată în Regatul Unit, așa cum a raportat ziarul “Tagesspiegel “.

Acest focar ar fi putut afecta deja rudele personalului clinicii, iar autoritățile ar fi eliminat centrul de pe lista serviciilor de urgență încă de vineri și ar fi impus un veto pentru noile admisii în clinică.

Personalul se află în carantină rotativă: lucrătorii pot merge doar de acasă la serviciu și nu pot folosi autobuzele sau trenurile pentru a călători.

Sâmbătă, autoritățile germane au confirmat 16.417 noi infecții cu coronavirus și alte 879 de decese în ultimele 24 de ore, la o zi după ce țara europeană a depășit pragul de 50.000 de decese de la începutul pandemiei, cu peste 2,1 milioane de cazuri. Institutul Robert Koch (RKI), organismul guvernamental responsabil cu controlul bolilor infecțioase, stabilește deja numărul total de decese și victime la 51.521 și, respectiv, 2.122.679.

Alegeri, în ciuda înregistrărilor masive de Covid din Portugalia

Portugalia a depășit 10.000 de decese sâmbătă de când a început pandemia, după ce alte două noi înregistrări nefavorabiile în 24 de ore: 274 de decese și 15.333 de infecții raportate.

Este a șasea zi consecutivă în care țara, cu 10 milioane de locuitori, marchează un nou maxim de decese într-o singură zi, cu un sold total de 10.194 de decese și 624.469 de infecții de la începutul pandemiei, potrivit ultimului buletin al Sănătății al Direcției Generale (DGS).

În ultimele 24 de ore, s-au atins noi maxime la pacienții spitalizați, care sunt acum 5.922 (cu 143 mai mulți decât ziua precedentă), dintre care 720 sunt în terapie intensivă (încă 5). Portugalia, închisă din data de 15 ianuarie, va face o excepție în această duminică, când alegătorii care locuiesc pe teritoriul național vor putea pleca de acasă pentru a vota la alegerile prezidențiale.

  Peste nouă milioane de oameni vor putea să plece pentru a-și exprima votul la urne, la care se adaugă aproximativ încă un milion și jumătate de portughezi din străinătate chemați să-și aleagă șeful statului pentru următorii cinci ani

Guvernul olandez va menține timp de cel puțin patru săptămâni interzicerea zborurilor între Olanda și Regatul Unit, Africa de Sud și toate țările din America de Sud și va aplica restrictii pe teritoriul olandez de sâmbătă viitoare, după obținerea joi a sprijinului Congresului.

Opoziția i-a reproșat premierului în exercițiu, Mark Rutte, că nu a luat această măsură mai devreme, când au fost detectate primele infecții cu noua tulpină. „Știam deja de Crăciun că varianta britanică va sosi aici și acum suntem prea târziu, deoarece 10 la sută din infecții sunt deja cu tulpina britanică a coronavirusului.

“Deci este aici pericolul! , a criticat Eva van Esch, de la Partidul pentru Animale.

Mai multe companii aeriene care operează în Olanda (KLM, Transavia, Corendon, TUI și EasyJet), împreună cu organizații comerciale, au publicat o declarație comună împotriva introducerii cerinței în țara de origine a unui test rapid, împreună cu un PCR negativ, toți călătorii care doresc să intre pe teritoriul olandez.

Conform documentului, această măsură „va face din Olanda singura țară din lume în care vor intra în vigoare măsuri de anvergură, punând în pericol legătura Țărilor de Jos cu restul lumii, poziția comercială olandeză și ocuparea forței de muncă în sectorul aviației ”.

Francezii cer obligatoriu testul RT-PCR

Franța va solicita un PCR negativ cu o valabilitate mai mică de 72 de ore tuturor călătorilor europeni care doresc să intre pe teritoriul francez începând din această duminică din cauza incidenței unor noi variante de covid.

Acest lucru a fost comunicat de președintele francez, Emmanuel Macron, la același Summit din douăzeci și șapte dedicat coronavirusului.

Măsura va exclude „călătoriile esențiale”, potrivit unei declarații emise de Elysee după summit, precum și „lucrătorii la frontieră și transportul terestru”.

Pe 14 ianuarie, Franța a luat deja decizia de a solicita un PCR negativ pentru călătorii din afara UE, în timp ce cu doar o săptămână în urmă, “ceasul de stingere” a fost introdus la ora 18:00 și, așa și potrivit „Le Monde” , ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a avertizat că Guvernul „ar putea fi obligat să ia măsuri mai dure”.

sursa: elperiodico.com

Leave a reply