sâmbătă, noiembrie 26

În ciuda PSD: Florin Cîțu va fi ministrul Finanțelor în Guvernul PNL-USRPLUS-PMP!

2
2883

Actualul ministru al Finanțelor a reușit aproape un miracol, în doar un an de când a preluat portofoliul de la PSD: a stabilizat bugetul ajuns în pragul falimentului din cauza măsurilor populiste ale PSD (vezi creșterea pensiilor cu 40%), a reușit să plătească factura lunară la zi a statului (inclusiv majorarea parțială a pensiilor) și a relansat economia, care a revenit puternic pe creștere în trimestrul III.

Practic, Florin Cîțu a dovedit că este de departe cel mai bun ministru al Finanțelor de la Revoluție. Dar a devenit și cel mai mare dușman al PSD, pentru că a scos la iveală felul în care Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Vâlcov și Teodorovici au prăduit banii plătiți de români sub formă de taxe și impozite.

Tăriceanu a risipit fără limită împrumuturile făcute de România, cu scopul de a lăsa Guvernul Boc fără bani la buget

El a demonstrat cu cifre cum a îndatorat PSD România, ca să cumpere voturile populației prin majorări de ajutoare și venituri, deși România era în pragul falimentului din punct de vedere financiar.

A devoalat astfel ”metoda Tăriceanu”, care a mărit pensiile ca prim-ministru în plină criză planetară, special pentru a îngropa viitorul Guvern (Boc). Planul i-a reușit în 2008, cu ajutorul PSD, dar el a fost demontat acum de noul ministru de Finanțe.

Prin negocieri de succes cu organismele UE, marii finanțatori internaționali și agențiile de ratig, Cîțu a salvat practic economia de la dezastru.

Performanța lui este cu atât mai mare cu cât a reușit așa ceva în vremuri de criză fără precedent provocată de pandemia actuală.

Astăzi, el a dat o veste proastă PSD-ului: vrea să fie ministru și în continuare.

Florin Cîţu spune că va păstra această funcţie în cazul în care viitorul Guvern va fi liberal.

„Eu sunt pregătit să rămân ministru de Finanţe şi în decembrie; îmi pregătesc bugetul, pregătesc tot pentru anul viitor. Mi-am pregătit şi buffer-ul, ca să avem finanţare tot anul viitor. Sunt pregătit să rămân ministru de Finanţe în perioada următoare”, a afirmat Cîţu, la Adevărul live, întrebat dacă va rămâne ministru de Finanţe şi în viitorul Guvern.

În ceea ce priveşte proiectul de buget de stat pentru 2021, şeful de la Finanţe a dat asigurări că acesta va fi prezentat în Parlament până la finalul anului.

Întrebat cum va arăta viitoarea majoritate parlamentară, Cîţu a susţinut că va fi formată din „toţi partenerii noştri pe partea dreaptă”.

„Sunt sigur că vom găsi o cale de comunicare imediat după alegeri cu partenerii pe partea dreaptă, deci nu văd probleme aici. Până la urmă, lăsând la o parte campania electorală şi lăsând la o parte tot ce se întâmplă, dacă vă uitaţi la cum s-a acţionat în aceşti patru ani de zile şi în momentele dificile, toţi am fost alături unii de alţii. În lupta împotriva PSD ne-am unit şi am fost alături unii de alţi. Am fost în stradă împreună, am votat împotriva nenorocirilor pe care încerca să le treacă PSD prin Parlament. Am luptat împotriva naţionalizării Pilonului II de pensii, deci am fost împreună în toate aceste bătălii importante. Eu înţeleg că este campanie acum şi poate se mai sare calul pe ici pe colo, dar este important pentru români şi sunt sigur că vom găsi soluţia de guvernare ca să eliminăm PSD de pe scena politică din România”, a adăugat Florin Cîţu.

Când vorbește de ”toți partenerii noștri de dreapta”, ministrul Finanțelor se referă la singurele partide, în afară de PNL, care vor face parte din viitorul Parlament: USRPLUS și PMP.

Lor li s-a putea adăuga și UDMR, dacă președintele Iohannis vrea să refacă statul din temelii, cu ajutorul unei super-majorități în Camera Deputaților și Senat.

Surse de la vârful PNL au declarat pentru LUMEALIBERA.ro că Florin Câțu este propunerea ”ne-negociabilă” a liberalilor pentru viitorul Guvern al coaliției forțelor de Dreapta.

VEZI ŞI:

Clotilde știe și să ”muște”, iar DNA poate înhăța. Se strânge lațul în jurul fostului primar PSD Tudorache?

Ciolacu minte, minte și iar minte. Acuză PNL pentru datoriile României făcute de PSD, măcar de la Dragnea încoace

Cum va arăta România cu PNL: 1.000 euro leafa medie, 1.000 km de autostradă, pensii și alocații mai mari

Leave a reply