Impresii de vacanță de la malul Mării Negre

Ioan Iacob
0
2570

Ioan Iacob

‘Just Breezin’ Duo’ și ‘Direcția 5’ în briza serilor de la Cap Aurora

În prima seară petrecută la mare, vara aceasta, la hotelul unde am fost cazați, am avut surpriza unui recital ‘Queen’ datorită vocii extraordinare a Claudiei Andas (din duetul ‘Just Breezin’ Duo’).
Mărturisesc că am început să mă documentez asupra acestui duet după revenirea din vacanță și am descoperit că vocea Claudiei Andas nu este chiar o voce nedescoperită; făcuse o surpriză frumoasă la Vocea României 2015.

Conform informațiilor publicate de Mangalia News, care, evident, beneficiază și de aportul unor imagini ale locației de la țărmul Mării Negre: „Claudia este din Mangalia, are 39 de ani și a fost plecată din țară timp de mai mulți ani, tocmai în Asia, unde l‑a întâlnit pe soțul ei. Însă, dorul de casă a adus‑o iar pe meleagurile noastre, unde artista vrea să-și continue cariera muzicală: „De la The Voice încerc să obțin o confirmare a ceea ce am clădit cât am fost plecată din țară! Și să nu mai fiu nevoită sâ plec! Vreau să cânt pentru ai mei! Am cântat destul pentru alții! Am o familie pe care vreau să o înțelenesc aici, în România! ACASĂ”, declara artista în urmă cu câțiva ani.

Poate că unul din momentele ei de glorie a fost calificarea în semifinala din România a unei competiții muzicale internaționale.

Dar noi o vom ține minte, pentru vara aceasta care aproape a trecut, datorită bucuriei oferite neașteptat turiștilor prin reîntâlnirea cu universul muzicii ‘Queen’ , într-un recital aproape de perfecțiune (dovadă că totuși vocea lui Freddy Mercury este greu de egalat).

Voi mai face încă o mărturisire de vacanță. Din prima seară am descoperit o serie de mese așezate la balustrada terasei, de unde se putea vedea și panorama mării și se puteau urmării și artiștii care urcau pe podiumul terasei de la Mera Onix. O priveliște extraordinară.

Dar seară de seară mesele acelea erau ocupate de cei ce nu dormeau după-amiaza și nu ne-am putut bucura niciodată în același timp de briza mării și de briza muzicii.
Marea revelație a zilelor petrecute la Cap Aurora a fost o formație despre care credeam că știm totul: „Direcția 5”.
Nu voi consemna aici schimbările prin care a trecut formația, ci doar faptul că turiștii au fost surprinși de maturitatrea și rafinamentul muzicii lor structurate pe un fundament romantic, concertul de la Mera Onix beneficiind de contribuția unor voci deosebite, dar și de aportul senzațional al unei interprete profesioniste la saxofon, ceea ce a schimbat cumva coloratura sonorităților marca „Direcția 5”.

Trebuie menționat faptul că apariția „Direcției 5” în briza marină a unei seri de la Mera Onix a fost un adevărat ‘smash’ artistic întrucât turiștii de la Cap Auroa nu se așteptau la această apariție de marcă, de obicei ei „ingurgitând” la masa de seară o muzică „mai ușoară” la un meniu „mai lejer” (sau invers!).
O combinație magică: „Direcția 5” luându-și rămas bun cu marele lor hit O fată ca ea… , briza mării oferind o seară incomparabilă cu temperatura serilor de la București, turiștii care ar fi stat până spre dimineață dacă rigorile impuse de pandemie…
Ioan Iacob

P.S. Până la urmă am beneficiat și noi de „facilitățile meselor de la marginea terasei”, însă era dimineața devreme, nu aveam la menu decât briza marină (fără briza muzicală ce făcea magia serilor de la Cap Aurora).
Se spune că niciodată turiștii nu sunt mulțumiți de menu. Fie el și…all inclusive!

Leave a reply