sâmbătă, februarie 4

Impozite mai mari pe clădiri

0
258

De la anul românii care au o locuință vor scoate mai mulți bani din buzunar că să își plătească impozitul. Analiştii spun că noua formulă după care se va calcula impozitul vă aduce creşteri cu 25% a cotelor minime de taxare. Nu există un prag maximal, astfel că decizia stă în pixul primarilor, care pot pune ce impozit vor.

De la anul bucureştenii care au un apartament cu trei camere, într-un bloc construit în anii 90, în sectorul 3, mai exact în zona staţiei de metrou Mihai Bravu, vor avea de plătit un impozit pe locuinţă de cel puţin 450 de lei. Cu 200 de lei mai mult faţă de cât au plătit anul acesta.

Modificările sunt cuprinse în noul cod fiscal şi vor afecta mai bine de 95% din populație. Se va calcula în funcție de tranzacțiile din piață, înregistrate la notari, și nu după evaluările pe care le au direcțiile fiscale din cadrul primăriilor.

Experţii spun că modificările aduse codului fiscal pe partea de impozitarea clădirilor sunt imposibil de pus în practică în forma actuală, informează stiritvr.

După stabilirea impozitului primăriile trebuie să trimită fiecărui cetăţean notificări despre cum a fost calculat noul impozit pe locuinţe pentru anul următor.

Până la finalul lunii octombrie fiecare român va trebui să primească, prin postă sau prin email, de la primărie impozitul pe care trebuie să îl plătească la anul pe clădirile pentru care este proprietar.

Leave a reply