luni, septembrie 26

Imperiul contraatacă: operațiunea ”Warp speed”. SUA trimit vaccinul Pfizer anti-COVID în 600 de puncte din țară

1
1871

Cea mai ambițioasă campanie de vaccinare din istoria Statelor Unite a început în dimineața acestei duminici. Primele doze de vaccin Pfizer și BioNTech împotriva coronavirusului au ieșit dintr-o farmacie din Kalamazoo (Michigan).

Guvernul federal intenționează să trimită primele 2,9 milioane de doze la 600 de puncte distribuite în cele 50 de state ale țării. Centrele de distribuție sunt programate să înceapă imunizarea celor mai vulnerabili infectați și a personalului medical, de luni. Statele Unite sunt țara cea mai afectată țară de pandemie, cu 298.000 de decese și peste 16 milioane de infectați.

Muncitorii de la uzina Pfizer Kalamazoo au aclamat operațiunea, în timp ce primul camion de vaccinuri a ieșit din unitate, dând startul distribuției mult așteptate, anunță presa de peste Ocean.

Angajații UPS și FedEx au ajutat la ambalarea celor aproape trei milioane de doze în containere speciale cu gheață uscată și le-au plasat în vehiculele lor.

Toate camioanele au un dispozitiv care urmărește locația, temperatura, expunerea la lumină și mișcarea lor. Planul a fost pus în aplicare după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a dat undă verde vineri seară pentru utilizarea de urgență a vaccinului.

Dozele care părăsesc fabricile Pfizer din Michigan și Wisconsin vor fi transportate cu avioane și camioane către locațiile de distribuție desemnate de stat, în special spitale.

Teritoriile respectă recomandările Centrului pentru Prevenire și Boli (CDC) pentru a acorda prioritate administrării vaccinului: mai întâi personalului medical cu risc crescut de expunere și rezidenților caselor de îngrijire medicală, o populație decimată de virus la rate disproporționat de mari comparativ cu restul.

Generalul Gustave Perna, responsabil cu logistica operațiunii Warp Speed, programul administrației americane pentru a face față pandemiei, a raportat că 145 de locații vor primi vaccinul luni, 425 – marți și 66 – miercuri.

Perna a comparat sâmbătă operațiunea gigantică cu „Ziua Z” a celui de-Al Doilea Război Mondial și a avertizat că va fi nevoie de câteva luni pentru „obținerea în cele din urmă a victoriei”.

Întrebat când ar putea fi reluată viața zilnică pre-pandemică, epidemiologul Anthony Fauci a estimat joi că, dacă programul de vaccinare curge rapid și americanii urmează un tratament de masă, acesta ar putea reveni „la o formă de normalitate destul de rapidă, vara și cu siguranță toamna ”.

Săptămâna trecută Trump a semnat un ordin executiv pentru a acorda „americanilor prioritate” în administrarea vaccinurilor COVID produse în Statele Unite, înainte de a oferi doze în alte țări.

VEZI ŞI:

Puncte tari și puncte slabe la cele mai avansate 9 vaccinuri anti-COVID din lume. Primul imunizator genetic din istorie

STUDIU: Teoriile conspiraţioniste alimentează neîncrederea în vaccinurile anti-COVID-19

Interviu BBC: „Vom avea soldați-roboți și roboți-soldați. 70% din oameni trăiesc în Facebook sau Twitter. Controlezi mintea, ai puterea”

BREXIT. Pericol de criză alimentară în Marea Britanie. Coadă imensă de TIR-uri, supermarketurile fac provizii, populația se teme

1 comment

Leave a reply