Imagini de coșmar. Secțiile de Terapie Intensivă, în colaps. Premierul intervine în scandalul paturilor de ATI

0
494

La sediul Ministerului Sănătății are loc, la această oră, o ședință de urgență privind situația dificilă din secțiile de Terapie Intensivă. Autoritățile ne atrag atenția că trebuie să ne pregătim pentru un număr și mai mare de îmbolnăviri.

„Imagini de coșmar din secțiile de Terapie Intensivă, surprinse în această dimineață. Pacienții sunt înghesuiți, cadrele medicale robotesc ca într-un furnicar de la un bolnav la altul, iar aparatele, unele lângă celălalte, abia mai fac față.

La ședință iau parte ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și reprezentani ai Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Direcției de Sănătate Publică București.

 

„Imagini de coșmar din secțiile de Terapie Intensivă, surprinse în această dimineață. Pacienții sunt înghesuiți, cadrele medicale robotesc ca într-un furnicar de la un bolnav la altul, iar aparatele, unele lângă celălalte, abia mai fac față.” aflăm de la Realitatea.net

 

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit de activitatea ministrului Sănătății. Ședință pentru salvarea Capitalei

Premierul Florin Cîțu a declarat, după ședința de duminică a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Este o măsură de precauție, a precizat prim-ministrul.

 

„Vreau să mă asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție. Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere”, scrie premierul, pe Facebook.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Foto: Cont facebook  Florin Cîțu.

În timpul ședinței CNCCI, premierul a solicitat creșterea numărului de paturi ATI și asigurarea echipamentelor de protecție și a medicamentelor necesare.

foto coperta: Realitatea.net

Leave a reply