Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore, potrivit procurorului general

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, potrivit declarațiilor Procurorului general interimar al Republicii Moldova. Procuratura Generală nu a confirmat deocamdată reţinerea lui Igor Dodon. Acesta este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Sursele publicației din Republica Moldova susțin că Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA fac percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova și  președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, transmite TVR Moldova. Sunt percheziționate și alte imobile deținute prin intermediul unor persoane interpuse, dar și la casa părintească din Sadova.

Descinderile  au loc în cadrul dosarului „kuliok” (sacoșa), potrivit site-ului Deschide.md. Este vorba despre imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc i-a transmis președintelui Igor Dodon o pungă, în care ar fi fost bani.

În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video, rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări. (video)

Leave a reply