vineri, septembrie 24

Iată ce curge din cizmele unei asistente medicale după 8 ore de muncă! Cât mai rezistați, oameni buni?

0
421

Cadrele medicale sunt astăzi ce erau ostașii pe front înainte. Medicii și asistenții medicali sau infirmierii trăiesc de mai bine de jumătate de an într-un regim de război, care se gravează.

În unele locuri din țară, spitalele nu mai fac față și cadrele medicale decid pe cine lasă să moară și pe cine să trăiască.

O doctoriță din Prahova a recunoscut la Digi 24 că ea, personal, dacă e obligată să aleagă viața și moartea o face pentru a-l salva pe pacientul mai tânăr.


Ce tragedie!

Din păcate, armata de inconștienți e foarte mare în România. Din cauza celor care nu respectă măsurile de protecție sanitară anticoronavirus, medicii și asistenții medicali din spitale muncesc la limita supraviețurii.

În plus, din cauza crizei de bani create de guvernele anterioare (prin îndatorarea țării pentru consum, majorări de pensii din bani care nu există), actualul Guvern nu are bani de materiale sanitare.

Consecința sunt cazurile șocante despre condițiile în care muncesc angajații spitalelor.

“Așa arată o cizmă. Așa arată niște picioare în cizme de la ora 8 încrețite, cu apa pe care ați văzut-o în ciubote. Și astea sunt mâinile”, arată o asistentă după ce a stat în gardă opt ore în costum special de protecție.

Sunt imagini pe care cei mai mulți dintre noi le vedem doar la televizor. Dar pentru asistente, infirmiere și medici este realitatea pe care o trăiesc de mai bine de jumătate de an în lupta cu o boală extrem de contagioasă, care de multe ori nu îi iartă nici pe cei mai vigilenți.

Cristina Pintilie, asistentă la terapie intensivă, a completat-o pe colega ei: “Poți să te îmbolnăvești oricând, oriunde. Când dai masca jos să încerci să bei o gură de apă poate lângă tine e o altă colega care a fost infestată, mai devreme a fost înaintea ta, a tușit și a lăsat microbul acolo și tu te duci și îl iei, practic, fără să vrei. Este presiune, stres care s-a creat în ultima perioadă și trebuie să lupți tu cu tine. Tragem de noi pur și simplu și ne facem meseria, că nu poți nici să pleci liniștit acasă”.

Situația sistemului medical e dramatică. Acum se decontează tot răul produs Sănătății românești în epocile Iliescu, Năstase, Tăriceanu, Ponta, Dragnea, Dăncilă.

Un lucru e cert: statul nu are bani nici pentru pensiile nemajorate, darămite pentru cele mărite cu 40%, dar trebuie să facă rost de ei, pentru că parlamentarii PSD, ALDE, Pro România și UDMR au votat o lege care trebuie aplicată. Iar singura sursă de bani este bugetul de investiții, din care în mod normal trebuie dotate spitalele, făcute drumuri, reparat cale ferată etc.

Leave a reply