sâmbătă, iunie 25

Iar creşte numărul de morţi: 757 în 24 de ore! Spania nu poate opri coronavirusul şi cifrele sunt puse în dubiu

0
683

757 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în Spania din cauza coronaviruslui, ridicând numărul deceselor la 14.555 de decese. Numărul celor infectaţi a crescut și astăzi, cu 6.180 de cazuri noi.

Pe 2 aprilie trecut, s-a atins maximul deceselor cauzate de coronavirus într-o singură zi: 950 de persoane au fost victime ale epidemiei. De atunci, datele zilnice furnizate de Ministerul Sănătății au început să scadă, până la aproximativ 800 de persoane pe zi, apoi 700…

Dar în această marți, pentru prima dată după zile de scăderi, decesele au crescut din nou, mai mult decât în ​​ziua precedentă (743).

Datele reale privind numărul de morţi au fost, de asemenea, extrem de chestionate, deoarece procedurile actuale permit înregistrarea deceselor din cauza coronavirus numai pentru cei care au avut un diagnostic confirmat pozitiv, în ciuda faptului că deficitul de teste a împiedicat confirmarea a numeroase cazuri, în special în căminele de bătrâni.

În afară de aceste cifre negre privind decesele în creştere, datele despre persoanele infectate au crescut și astăzi mai mult decât cu o zi înainte, adăugând 6.180 de cazuri noi, într-o singură zi, la cele 146.690 de infecții confirmate care sunt disponibile în prezent.

Numărul de pozitivi a crescut din nou, atât în termeni relativi, cât și în absolut. Creşterea e de 4,4%, ceva mai mare decât marți, când creşterea a fost de 4%. Această cifră trebuie întotdeauna luată cu mare precauție, deoarece numărul de teste este foarte limitat, ceea ce a împiedicat confirmarea multor cazuri probabile timp de săptămâni.

Leave a reply