duminică, septembrie 24

Iahtul Dilbar, aparținând miliardarului rus Alișer Usmanov, a fost confiscat de autorităţile germane

0
1090

Un iaht în valoare de 600 de milioane de dolari aparţinându-i oligarhului rus Alişer Usmanov a fost confiscat de autorităţile germane în portul Hamburg, anunţă Reuters şi Forbes.

„Usmanov a cumpărat vasul de lux în 2016, cu 600 de milioane de dolari, de la constructorul german Lurssen, care a construit iahtul în mai mult de 52 de luni. Iahtul de 15.917 tone are în mod normal un echipaj de 96 de persoane. Vasul are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, două locuri amenajate pentru aterizarea elicopterelor, o saună, un salon de înfrumuseţare şi o sală de sport, precum şi 12 apartamente pentru eventualii oaspeţi”, conform Libertatea.ro, citând sursele Reuters și Forbes

Iahtul de 15.917 tone are în mod normal un echipaj de 96 de persoane. Vasul are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, două locuri amenajate pentru aterizarea elicopterelor, o saună, un salon de înfrumuseţare şi o sală de sport, precum şi 12 apartamente pentru eventualii oaspeţi.

Ambarcațiunea Dilbar se afla în şantierul companiei de construcţii navale Blohm+Voss pentru lucrări de reamenajare.

 

Iahtul de 600 de milioane de dolari al oligarhului rus Alişer Usmanov a fost confiscat de autorităţile germane
Vladimir Putin și Alișer Usmanov. Foto: EPA

Acțiunea de rechiziționare a iahtului lui Usmanov – aflat pe o lungă listă de ambarcațiuni rusești de lux care aparțin unor afaceriști controversați apropiați de la Vladimir Putin, vine la 24 de ore de la discursul președintelui american Joe Biden despre Starea Națiunii americane, în care liderul de la Casa Albă a transmis că va începe „vânătoarea” averilor ilicite și a bunurilor oligarhilor ruși, conform sursei amintite.

În același timp, oligarhii ruși au început să își mut iahturile în Maldive, în încercarea de a evita sancțiunile impuse de SUA. Pe 7 februarie, și iahtul de lux „Graceful”, care aparține președintelui rus Vladimir Putin a părăsit de urgență portul din Hamburg.”

Sursa: Libertatea.ro

FOTO coperta: Psnews

Leave a reply