Hoțul strigă hoții

2
1063

Scandalul întreținut de PSD, privind frauda de la sectorul 1, nu e de ici de colo. Este singurul plan al acestui partid pentru a reveni la bugetele imense pe care oamenii săi le-au prăduit în ultimii 4 ani, în tot Bucureștiul.

Dan Tudorache, primarul PSD de la sectorul 1, a furnizat Antenei 3 imagini de pe camera de filmat din sala unde se aflau depozitate voturile.

Foarte probabil că el însuși a decis ca filmarea să ajungă la televiziunile de casă ale PSD, fiind încă primarul în funcție; Clotilde Armand, deși a câștigat oficial scrutinul, nu a preluat încă mandatul, deci nu are acces la nimic din primărie, nici măcar la înregistrările video.

În stilul obișnuit, Antena 3, RTV și ici-colo alții au ridicat tensiunea în nori, repetând, urlând, acuzând și servind de fapt pe tavă PSD-ului motive ca să ceară anularea alegerilor.

Planul e simplu: facem scandal mediatic continuu, aruncăm pe piață ”dezvăluiri”, le repetăm și para-repetăm până când, poate, unii se vor speria și vor pica, la final, în plasa întinsă de PSD. Cei vizați: decidenții care pot hotărî reluarea alegerilor de la AEP în jos.

Însă orice decident normal la cap vede ce știe o lume întreagă: ei au furat (vezi candidatul PSD prins cu brațul de voturi), tot ei vor să fure în continuare!

Nu întâmplător, în joc au intrat Ciolacu, marioneta sa autoare a OUG 13 (Grindeanu), Firea, Pandele, șleampătul de Bădulescu veșnic în călduri, aghiotanții lor, șoferii, manipulatorii.

Miza e mare: dacă nu provoacă haos – am repetat de multe ori că haosul e singura rețetă a PSD din 1989 încoace, vezi morții degeaba de la Revoluție produși de Iliescu&co. – au de pierdut enorm. Nu doar bani, ci posibil libertatea.

Dar când dai foc țării și o bombardezi mediatic cu idiosincrazii repetate obsesiv, atunci ai o șansă de a nu pierde totul.

Haosul distruge orice, mai puțin grupările ”spate în spate”, care supraviețuiesc dezastrului pentru că au know-how în așa ceva.

Acesta este planul PSD pentru perioada următoare. Atacuri create din nimic, scandaluri întreținute continuu fără motiv, manipulări în serial.

La așa ceva vom asista pe mai departe, pentru că asta este strategia baronilor PSD îndepărtați de la butoane: investiția în presă creatoare de haos, care să întărâte populația și să sperie funcționarii din aparatul de stat.

Finalul acestui film de groază trebuie să fie un deznodământ prost pentru tabăra anti-PSD, astfel încât Ciolacu, Firea, Grindeanu, Tudorache și frații să revină la punga bugetară cât mai curând posibil.

Au strâns averi considerabile, iar acum își pot permite să bage bani în acest thriller rulat pe televiziunile de casă. Este felul de a… ”rezista”. Unul diabolic.

Întrebarea este dacă adversarii lor au un plan de contracarare a acestui plan murdar.

Văzând plecarea Mădălinei Pușcalău de la Realitatea Plus, tare mi-e teamă că diviziunile dintre partidele ne-PSD nu vor permite coagularea unei strategii menite să contrabalanseze mediatic asaltul ”Ciumei Roșii”.

În joc sunt rețele puternice, care au pus mâna pe sume imense. Nicușor Dan a anunțat deja că vede pușcăria pentru unii dintre cei care au lucrat cu familia Firea-Pandele la primăria mare.

La sectoarele 1, 4 sau 5, poate fi chiar mai rău decât ce se ascunde la Capitală sau la sectorul 1. 

Pierderea alegerilor îi doare enorm și, cum nu mai au multă muniție la dispoziție, tot ce le-a rămas este să se folosească de trompetele lor mediatice în care au pompat tone de ”cash” în ultimii ani.

Antena 3, bunăoară, este evident foarte afectată. Nicușor Dan le taie sursele de finanțare și probabil că nu va fi singurul. Nu se anunță vremuri bune pentru canalele mediatice arondate PSD, tocmai de aceea tonul lor va fi din ce în ce mai isteric, cu îngăduința CNA.

Ăsta e filmul pe care îl vom vedea în toată perioada electorală următoare, până la alegerile parlamentare. Dacă și atunci va ieși rău pentru PSD – iar PNL, USRPLUS și eventual PMP vor forma o guvernare cu majoritate foarte confortabilă -, probabil că din 2021 încolo vom asista la o diluare treptată a puterii mediatice a caracatiței PSD.

Dar exact asta îi face acum pe toți perdanții alegerilor să urle cu disperare. Au ajuns ca-n vorbele cu ”hoțul strigă hoții”. Oamenii lor au jefuit bugetele și banii cetățenilor și au investit în rețele de fraudare a votului, tot ei arată acum cu degetul spre cei care i-au prins.

Metoda e veche, dar și nouă totodată. Este, de fapt, strigătul disperat al hidrei care își dă ultima suflare și care nu se dă dusă înainte de mai provoca daune populației.

Adăugați aici pensionarii scoși în stradă să susțină o lege criminală chiar și pentru banii lor, mitingiștii ca Simion-AUR, parcă trimiși cu misiune să joace kazaciocul anti-România în Piața Victoriei, și toate armatele de agenți COVID scoase la atac pentru a înmulți victimele pandemiei și aveți clar în fața ochilor filmul unei toamne morbide.

După care, dacă trecem cu bine peste toate, va veni soarele și pe strada noastră.

2 comments

 1. Stelian 1 octombrie, 2020 at 21:02 Răspunde

  Pai mereu discutati efectele si consecintele, niciodata cauzele.
  Cauza este sistemul electoral in care tot timpul jucatorul si interesatul este si arbitru.
  Comisia electorala este formata din membri de partid si daca au chef accepta observatori, in loc sa fie invers. Actorii politici sa fie admisi ca observatori, iar procesul sa fie in mina celor fara de partid.
  Sunteti in Spania de atitia ani. Cum e la alegeri acolo? Scrieti despre asta, eu va voi scrie cum e unde sunt eu. Rugati pe altii sa va scrie cum e unde sunt ei si veti vedea ca procesul electoral nu e in mina politicienilor.
  Ca acum problema nu e daca si cine a furat, ci daca mai ai incredere in sistemul electoral.

Leave a reply