miercuri, martie 29

Hotelierii plătesc testul COVID turiștilor străini, la întoarcerea în țară, ca semn de siguranță în vacanță!

1
774

Țările din regiunea Mării Mediterane depind masiv de turismul străin, care are o pondere imensă în PIB-ul lor. De aceea, fiecare încearcă să ia măsuri prin care să transmită încredere celor care vin în vacanță din alte locuri din Europa, pentru a nu rata complet un sezon și așa compromis de criza coronavirusului.

Grecia le-a impus deja turiștilor străini care vin în țară să prezinte un test negativ pentru COVID 19.

În Spania – țară care, în 2019, a primit nu mai puțin de de 83,7 milioane de turişti străini ce au cheltuit peste 92 de miliarde de euro – proprietarii de companii turistice recurg la măsuri extreme pentru a nu pierde încasările, fie ele și mai mici, din acest sezon estival.

Hotelierii spanioli s-au oferit să plătească testele pentru depistarea infecției cu coronavirus turiștilor străini care părăsesc țara, pentru a evita ca ei să fie obligați să intre în carantină în țările lor de origine, așa cum a decis Regatul Unit al Marii Britanii la finele săptămânii trecute.

Această carantină pentru călătorii care ajung în Regatul Unit din Spania nu va afecta cetățenii din Gibraltar, a informat guvernul Peñón, din minuscula stîncă-teritoriu britanic, într-o declarație de presă. Între timp, Andaluzia și Comunitatea Valencia, două regiuni în care turismul are o mare greutate, au solicitat ca excluderea carantinei pentru Insulele Baleare și Canare să fie extinsă și pe teritoriile lor.

Confederația spaniolă a hotelurilor și cazărilor turistice (CEHAT) și-a arătat „surpriza și dezamăgirea” cu privire la anunțul guvernului britanic de a decreta carantina pentru călătorii care se întorc din Spania.

Hotelierii îndeamnă UE să ia „măsuri sanitare urgente” care să garanteze securitate maximă pentru turiști, atât la origine, cât și la destinație, relatează El Pais.

Astfel, Confederația subliniază necesitatea de a lua măsuri la nivel european „de urgență” și să fie efectuate teste care să ofere obiectivitate atât la origine, cât și la destinație, pentru a asigura reciprocitatea și pentru a garanta siguranța maximă pentru turiștii, muncitorii și rezidenții din zonele turistice.

Turismul reprezintă mai mult de 10% din PIB-ul UE și aproape 12% din ocuparea forței de muncă. Este, de asemenea, principala destinație la nivel mondial, cu peste 40% din piață și 562 milioane de sosiri internaționale pe an.

1 comment

  1. Nelu 28 iulie, 2020 at 07:52 Răspunde

    Bună.
    Nu am cercetat să vad cine a scris acest articol, dar mi-am dat seama că are făcută facultatea de jurnalism in Botswana. Cum să scrii că Gibraltar este o mică insulă??.
    Întreb din curiozitate.

    😃 😃

Leave a reply