duminică, martie 3

Hormonul somnului, împotriva COVID? Studiu despre efectele melatoninei în reducerea letalităţii virusului

0
1227

Melatotina este un hormon care reglează somnul, creșterea și, potrivit unui studiu realizat de o companie biotehnologică din Granada, ar putea fi, de asemenea, eficace în combinarea coronavirusului datorită efectului său antiinflamator și antoixidating ridicat.

Compania Pharmamel a prezentat la Universitatea din Granada un studiu clinic despre ceea ce ar putea fi un nou medicament împotriva Covid 19, pe bază de melatonină. Grupul științific intenționează să demonstreze că această substanță ar putea reduce letalitatea virusului, relatează cotidianul SUR.

 

Dr. Dario Acuña

Dr. Dario Acuña, profesor de fiziologie la Universitatea din Granada, a declarat că au lucrat cu melatonina pentru mai mult de 30 de ani:

„Noi studiem mecanismele sale de acțiune axat pe proprietatile sale anti-inflamatorii și antioxidante”, afirmă specialistul.

Studiul va fi efectuat cu pacienți internați la Terapie Intensivă, cărora li se va administra noul medicament intravenos, care are ca scop obținerea unui efect antiinflamator și antioxidant asupra organelor cele mai inflamate și deteriorate de COVID 19, reducând astfel letalitatea virusului.

Acest tratament ar fi similar cu nou doveditul tratament eficace cu corticosteroizi, dar spre deosebire de aceştia melatonina nu scade capacitatea de apărare a organismului.

Acesta este al doilea studiu care utilizează melatonina împotriva COVID 19: primul este efectuat la Spitalul „La Paz”, sub formă de melatonina orală pentru a preveni virusul sau de a face infecția mai ușoară.

Din aprilie, melatonina a fost dată la mai mult de 300 de persoane sanitare cu risc de contagiune și, deși este devreme să știe rezultatele, studiul va continua în America de Sud, în cazul în care infecția este mai puțin controlată și efectele vor fi mai vizibile.

Activitatea de cercetare este condusă de Ahmad Agil, alături de Gumersindo Fernández Vázquez, specialist în endocrinologie și nutriție în serviciul endocrinologie și nutriție al Spitalului La Paz-Carlos III din Madrid, și Russel Reiter de la Departamentul de Biologie Celulară și Structurală, Centrul Științific de Sănătate al Universității din Texas.

Leave a reply