Hopa: Drulă le-a trimis mesaj să voteze Zegrean și Dircă! Cum de-a ieșit ”Ciordache”?! Mesajul USR pe whatsapp

0
1858

Scandalul alegerii tandemului PSD-USR la șefia Consiliului Legislativ ia amploare. Apar detalii noi care arată, fie blatul dintre PSD și USR pentru alegerea lui Florin Iordache și George Dircă, fie mesajul dat de un membru al conducerii USR parlamentarilor săi să nu voteze cu ”Ciordache”!

Publicația Hotnews a intrat în posesia unui mesaj pe grupul intern de whatsapp al USR care probează că, măcar la nivelul conducerii USR, decizia a fost să fie votați candidații PNL și USR, nu cel al PSD.

George Dircă (USR) va lucra cu Florin Iordache (PSD), cel care le-a arătat degetul mijlociu USR-iștilor din Parlament

Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi pentru şi 43 împotrivă. Augustin Zegrean a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 împotrivă. În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă, pentru care au votat 174 de parlamentari, iar 17 au fost împotrivă. Votul a fost secret și la el au participat 228 de parlamentari de la toate partidele.

PNL susține că toți cei 36 de parlamentari ai săi au votat împotriva lui Iordache și pentru Zegrean. USR spune de asemenea că cei 21 de parlamentari ai săi au făcut exact la fel.

Dincolo de susținerea afișată public față de Augustin Zegrean, realitatea din plen a fost că 77 dintre parlamentarii PNL au lipsit de la vot.

„Avem colegi confirmati pozitiv cu COVID. Avem colegi miniștri, de regulă nu participă la sedintele de vot final. Știți că niciodată partidul aflat la guvernare nu s-a bazat la vot pe colegii miniștri, care au treabă la ministere. Și mai sunt cei care nu se mai regăsesc pe liste”, a explicat pentru HotNews.ro, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, situația de la votul de la care 70% dintre parlamentarii liberali au absentat.

El susține că rezultatul votului ar fi fost același chiar dacă veneau toți senatorii și deputații PNL, deoarece PSD și USR ar fi avut 163 de voturi. Roman spune că partidul lui Ciolacu și cel al lui Barna s-au înțeles pentru ca Iordache și Dircă să obțină funcțiile.

USR respinge acuzațiile, reclamând un troc PSD-PNL. „Toți cei 21 de parlamentari USR l-au votat pe Augustin Zegrean. Zegrean a primit 41 de voturi. Deci maxim 20 de alți parlamentari l-au mai votat. Au fost 36 de PNL-iști prezenți (am primit în sfârșit prezența de la secretariat în dimineața aceasta), deci cel puțin 36-20=16 PNL-iști l-au votat pe Iordache. Rușinos”, a scris pe Facebook, liderul deputaților USR, Cătălin Drulă.

De altfel, potrivit unei conversații pe grupul de Whatsapp al parlamentarilor USR, obținută de HotNews.ro, indicația de vot transmisă de Drulă către parlamentarii partidului, așa cum se poate vedea mai jos, este Zegrean și Dircă.

Indiferent ce datalii apar, ce rămâne bătut în cuie este că oamenii PSD și USR au primit aceste funcții foarte bănoase la șefia Consiliului Legislativ. Dacă de la PSD nu ne așteptăm la nimic, de la USR toată lumea își dorește retragerea lui Dircă, pentru  un motiv simplu: USR nu poate accepta să facă echipă cu autorul OUG 13!

Leave a reply