vineri, octombrie 22

Hidroxiclorochina – respinsă de OMS: „Nu ar trebui utilizată ca metodă de prevenţie”

Fostul președinte SUA, Donald Trump, a recomandat-o
0
779

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă utilizarea hidroxiclorochinei ca scut anti-Covid. Medicamentul antiinflamator „nu trebuie utilizat pentru a preveni infecția la persoanele care nu au Covid-19”, scrie un grup de experți al OMS în British Medical Journal.

 

Nu numai: medicamentul, utilizat în tratamentul malariei și al bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă sau lupusul, „nu mai reprezintă o prioritate în cercetarea” împotriva coronavirusului Sars-CoV-2. Resursele ar trebui să se concentreze asupra altor medicamente mai promițătoare, aflăm de la g4media.ro.

O concluzie care „se bazează pe dovezi cu un nivel ridicat de certitudine, nivel la care s-a ajuns după 6 studii controlate randomizate care au implicat peste 6.000 de participanți, cu și fără expunere cunoscută la o persoană Covid pozitivă”.


Studiile conduse au arătat cu o „mare certitudine” că „hidroxiclorochina nu a avut niciun efect semnificativ asupra deceselor și spitalizărilor” legate de infecția cu Sars-CoV-2, specifică OMS. Există, de asemenea, „dovezi moderate” că medicamentul „nu a avut niciun efect semnificativ asupra infecției confirmate de laborator cu Covid-19” şi că din dimpotrivă: „foarte probabil, creşte riscul de efecte adverse”.

Astfel, specialiştii în sănătate au decis să întocmească o listă de sfaturi şi îndrumări folositoare „tuturor persoanelor fără Covid, indiferent de expunerea lor la o persoană cu Covid”.

 

Organizația Mondială a Sănătății - Wikipedia sediul OMS, Geneva.

Un ghid elaborat de OMS, cu sprijinul Magic Evidence Ecosystem Foundation, care va fi actualizat progresiv cu alte medicamente, în baza informațiilor științifice care vor apărea treptat, al cărui scop va fi cel de a-i sprijini pe medici în gestionarea Covid-19, prin indicații fiabile care îi pot ajuta să ia cele mai bune decizii pentru pacienții lor.

Amintim că acest tratament a fost recomandat de Donald Trump.

Președintele Donald Trump a fost reticent cu privire la criza provocată de coronavirus. A spus, inițial, că nu e nimic grav, dar apoi, confruntat cu realitatea dură, nu a mai avut ce să spună.

A recomandat, însă, la vremea aceea, un medicament despre care credea că e bun pentru tratarea pacienților, hidroxiclorochina.

Studiul realizat de americani arăta  că “hidroxiclorochina e un medicament folosit împotriva malariei, dar a fost introdus și-n schema de tratament pentru pacienții infectați cu coronavirus”.

Numai că nu are efecte benefice asupra acestora, potrivit CNN.

Experții de la Institutul Național pentru Boli Infecțioase din SUA au recomandat doctorilor să nu utilizeze tratamentul bazat pe o combinație de hidroclorochină și azitromycin.

 

 

Leave a reply