HAOS IN SPITALELE ROMÂNEȘTI

2
740

Potrivit unui articol publicat de catre Laurentiu Ciocazanu in voxpublica.ro „Criza provocată de valul imens al îmbolnăvirilor din cauza tulpinii Delta a noului coronavirus creează nu doar criză de locuri în spitale pentru bolnavii COVID, dar și revolta cadrelor medicale care se ocupă exclusiv de pacienții COVID în raport cu cadrele medicale care se ocupă de restul bolnavilor ne-COVID.”

„Este grăitoare în acest sens postarea Laurei Zarafin, medic la Spitalul Colentina, care se adresează medicilor ne-COVID.

”Din păcate , confrații noștri tac , ” se dau la fund „, renovează fix acum secții ATI , pe altele nu le deschid , deși au zeci de rezidenți ; în schimb fac ce au știut ei să facă mai bine timp de aproape doi ani . Așa au ajuns ATI-iștii din Colentina ; o mână de oameni care nu au rezidenți ) , care nu au avut concedii și care și-au petrecut și Crăciunul si Paștele între oameni care se luptau pt fiecare respirație , care au riscat să își infecteze familiile când nu existau echipamente de protectie , la capătul răbdării . Suntem supuși unor presiuni de neimaginat , hărțuiți realmente de toată lumea , se țipă la noi , suntem amenintati si , ca premii , avem de dat sute de răspunsuri la plângeri penale halucinante .
Există cadru legal , deși nici nu era nevoie de vreo lege pentru ca orice medic să fi înțeles deja necesitatea unor zone Covid în fiecare spital mare”, spune Laura Zarafin, în textul publicat pe pagina ei de socializare.
”Când am încetat să fim oameni ?
Dr. Laura Zarafin (Facebook)

Este o întrebare care mi se învârte în cap de peste două săptămâni , de când , crescând numărul infectaților cu varianta delta ( nimic surprinzător !!!!) , au crescut din nou cazurile critice care necesită tratament în ATI !!

Cu surprindere și profundă indignare constat că , după 17 luni , confrații nostri care au privit pandemia la televizor , nu numai că nu și-au amenajat zonele lor Covid in spitale ( deși legea spune CLAR asta ) , ci continuă să ne ” arunce „” efectiv pacienți infectați și care au forme critice de boală tot in ATI Colentina .
Acest nou ” val „” ( deși îmi displace cuvântul ) nu ar fi trebuit să surprindă pe nimeni .
Din păcate , confrații noștri tac , ” se dau la fund „, renovează fix acum secții ATI , pe altele nu le deschid , deși au zeci de rezidenți ; în schimb fac ce au știut ei să facă mai bine timp de aproape doi ani . Așa au ajuns ATI-iștii din Colentina ; o mână de oameni care nu au rezidenți ) , care nu au avut concedii și care și-au petrecut și Crăciunul si Paștele între oameni care se luptau pt fiecare respirație , care au riscat să își infecteze familiile când nu existau echipamente de protectie , la capătul răbdării .
Suntem supuși unor presiuni de neimaginat , hărțuiți realmente de toată lumea , se țipă la noi , suntem amenintati si , ca premii , avem de dat sute de răspunsuri la plângeri penale halucinante .
Există cadru legal , deși nici nu era nevoie de vreo lege pentru ca orice medic să fi înțeles deja necesitatea unor zone Covid în fiecare spital mare .
Cât despre anesteziști eu cred cu tărie că fiecare medic cu această specialitate ar fi trebuit să fi văzut până acum cum este insuficiența respiratorie dată de SarsCov2 , pt că nu este ARDS- ul din cărți și este evident că vom fi nevoiți să trăim cu acest virus .
Revenind : deschideți porțile spitalelor , faceți – vă propriile zone Covid și nu ne mai hărțuiți, învățați să fiți oameni și colegi !!
Nu mai dați vina pe legi , pentru că există lege , dar preferați să o ocoliți .
De deontologie , solidaritate , empatie , vocație chiar nu are rost să vorbesc .
Există o mână de medici-oameni pentru care pandemia nu a existat doar la televizor .”

2 comments

  1. Olteanul Jiului 28 august, 2021 at 16:07 Răspunde

    Laurentiu , hai acasā ! E de treabā ! Si tu si oricine , Bucurestiul e sortit , sā fie un alt Kabul. Are grijā nomenclatura din Primāverii , Voluntari , Snagov , Pipera si prietinii lor Împāratu’ Rosu cu ālalantu’ Galben. VOM VENI SI VOM AJUTA OAMENII CUMSECADE ! Dar acum hai acasā Laurentiu si poate-l aduci si pe Grigore ! Haide vere , vino aici !

  2. Gabriel Iovan 1 septembrie, 2021 at 08:48 Răspunde

    Personalul medical îsi riscā vietile zi de zi din cauza unor iresponsabili , care spun public în mass-media minciuni despre māsurile de combatere a pandemiei si vaccinare. Nu am auzit de o initiativā , sā fie dat cineva în judecatā. Temei legal existā ! Ce spuneti dl. Ciocāzanu , se meritā o asemenea initiativā din partea dv. ? Vā multumesc ! Si bun lucru !

Leave a reply