Halloween sigur în vremuri de COVID-19

1
978

Sărbătorile s-au schimbat de când pandemia COVID-19 a intrat în viața noastră. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să încetăm a ne bucura de ele, ci mai degrabă ne putem adapta la circumstanțele actuale pentru a ne distra în siguranța în orice moment.

Principala recomandare a specialiştilor în pregătirea sărbătorii de Halloween din noaptea de 31 octombrie este de a evita mulțimile de oameni.

Tradiția de a merge din casă în casă cerând dulciuri este descurajată din cauza riscului ridicat de contagiune, așa cum a afirmat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC), deși există alternative pentru a o realiza. Este întotdeauna recomandat ca cei mici să fie însoțiți de un adult pentru a se asigura că toate măsurile de securitate sunt respectate.

Alternative pentru a sărbători Halloweenul în siguranță în vremurile COVID-19

1. Mai bine în aer liber
A rămâne în aer liber este cel mai sigur mod de a celebra orice eveniment, deoarece în acest mediu riscul de contagiune este redus; chiar și așa, distanța interpersonală de cel puțin un metru și jumătate și utilizarea măștii trebuie menținute în orice moment.

2. Petreceri online

O altă modalitate bună pentru copii de a se bucura de noaptea de Halloween în siguranță și fără a pleca de acasă este să facă acest lucru prin apeluri video cu prietenii lor. Decorează casa, îmbracă-te și conectează camerele pentru a vedea costumele terifiante ale prietenilor sau familiei. Vă puteți distra, de asemenea, povestind povești înfricoșătoare.

3. Pungi individuale și fără contact

În aşteptarea copiilor puteţi pregăti o masă mică cu pungi individuale de dulciuri – de preferat ambalate. Astfel puteţi îndeplini tradiția acestei sărbători, deși într-un mod diferit. Nu uitați de sticluţa de gel hidroalcoolic pe masă, astfel încât toți copiii să își igienizeze mâinile înainte de a atinge masa sau pungile cu daruri.

4. Costume de casă

Avantajul de a petrece mai mult timp acasă este că poți face mult mai multe lucruri cu copiii, iar unul dintre ele poate fi realizarea de costume de Halloween de casă, o activitate la care pot participa și cei mici. Astfel se vor distra și vor putea să-și arate creațiile lor prietenilor. Dacă confecţionaţi o mască de casă pe tema sărbătorii, aceasta trebuie folosită peste masca chirurgicală.

5. Noapte de film înfricoșător

O altă opțiune pentru a vă bucura de sărbătoarea de Halloween este să pregătiți o noapte de film de groază. O puteți alege în funcție de vârsta copiilor și o puteți însoți cu floricele sau gustări sănătoase îmbrăcaţi în costumele lor; așa va fi mult mai înfricoșător și mai distractiv.

6. Sculptați dovleceii

Este una dintre cele mai înrădăcinate tradiții ale acestei zile. Cumpărați mai mulți dovleci și ciopliți-i în familie. Acest lucru poate fi periculos pentru copii, aşadar este mai bine ca ei să deseneze pe dovleac și apoi să le taie părinții. Dacă activitatea se desfăşoară într-un grup mic de oameni, asiguraţi-vă că păstrați o distanță interpersonală de un metru și jumătate, purtați măști, nu împărțiți ustensilele.

7. Decorează-ți casa

Atât în ​​exterior, cât și în interior. Dedicarea săptămânii dinaintea nopții de 31 octombrie decorării casei este o sarcină distractivă. Puteți organiza chiar și concursuri pentru ușa sau balconul cel mai bine decorate de la bloc.

8. În căutarea unei comori ascunse

O idee bună este ca cei mici să se distreze în noaptea de Halloween fără să iasă din casă. Pentru a face acest lucru, puteți ascunde dulciuri, gustări sau obiecte specifice în diferite părți ale casei. Scrieți indicii, astfel încât micuţii să poată ghici unde sunt ascunse. Dacă doriți să faceți sărbătoarea și mai reală, opriți luminile astfel încât căutarea să fie doar în lumina unei lanterne și cu muzică terifiantă.

9. Pregătiți feluri de mâncare cu temă de Halloween

Păianjenii făcuți din ou fiert și măsline negre, degete sângeroase din cârnați și ketchup, prăjituri cu forme înspăimântătoare sau mumii din cârnați înfășurați în foietaj, sunt câteva idei de feluri de mâncare pentru o noaptea de Halloween. Puteți implica copiii în realizarea acestor rețete sau îi puteți surprinde cu acestea pe masă.

10. Jocuri fără contact

Dacă ați ales să strângeți un grup mic de copii – respectând întotdeauna reglementările actuale din zona în care locuiți – puteți organiza jocuri fără contact, ideal în aer liber. Ascunderea, ghicirea filmelor cu mimică sau teste precum purtarea unui dovleac mic pe cap împiedicând participantul să ajungă la linia de sosire, sunt doar câteva dintre jocurile pe care le puteţi face.

Leave a reply