marți, septembrie 28

GUVERN: Memorandum pentru ajutor de stat la CFR Călători

0
83

Acest Memorandum se va afla pe ordinea de zi a ședinței Guvernului, de miercuri. Suma solicitată Executivului de conducerea Ministerului Transporturilor este de 210.345.527 lei, echivalentul a aproximativ 42 milioane de euro. 

Pe lista actelor normative care ar putea discutate în ședința de azi, a Executivului se află un Memorandum cu tema: Acordarea unui ajutor de stat, pentru perioada 01.04.2020 – 31.08.2020, Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A., pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în baza art. 107 alin. (2) lit. b) din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.


Potrivit comunicatului de presă dat publicității de Palatul Victoria, marți seara, actul normativ ”se rediscută”.

În  preambulul Memorandumului se explică faptul că efectul negativ direct asupra activității operatorului feroviar de stat a fost generat de măsurile luate de societate privind suspendarea, temporar, în etape succesive, a circulației anumitor trenuri .

Totuși, în Memorandum nu se pomenește niciun cuvânt despre un eventual ajutor de stat ce ar urma să fie acordat operatorilor privați de transport feroviar de călători, cu toate că și aceștia au înregistrat pierderi serioase, ”tot” din cauza pandemiei.

Leave a reply