Grindeanu mai ”pescuiește” 18.000 de euro înainte să vină în barca PSD

1
773

După ce-a ieșit din scenă urmare a catastrofalei decizii luate de el ca premier – adoptarea celebrei OUG 13 care albea corupții de la nivel înalt în frunte cu Dragnea – Sorin Grindeanu a fost recompensat cu funcția de șef al ANCOM.

O agenție în fruntea căreia nu trebuia să facă mai nimic, iar pentru acest ”efort” primea ”simbolica” sumă de 9.000 de euro lunar.

Specific ciocoiesc. Condamnarea lui Dragnea i-a adus însă pe tavă fostului premier venit la Palatul Victoria din Timișoara o pleașcă și mai mare: poziția de prim-vicepreședinte al PSD, la dreapta stângistului Marcel Ciolacu.

Dar să nu credeți că, odată ales număr 2 în PSD, Sorin Grindeanu a renunțat imediat la leafa de bașcan ANACOM! Aș!

Demisia va intra în vigoare abia pe data de 16 octombrie, potrivit unor surse politice.

Deşi legea interzice ca preşedintele ANCOM să fie şi membru de partid, Sorin Grindeanu a rămas în fruntea instituţiei încă două luni după ce a fost ale prim-vicepreşedinte PSD. Miza: leafa de peste 9.000 de euro lunar, scriu jurnaliștii de la Adevărul.

Pe 22 august, la Congresul PSD, Sorin Grindeanu a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului în echipa preşedintelui Marcel Ciolacu. În mod normal, Grindeanu ar fi trebuit să demisioneze înainte de Congres, pentru că legea interzice preşedintelui ANCOM să fie membru de partid. N-a demisionat nici înainte de Congres, nici imediat după.

N-a renunţat la funcţie nici la finalul lunii august, nici la începutul lunii septembrie. A trimis demisia la Parlament abia la începutul lunii octombrie, însă actul va intra în vigoare abia pe 16 octombrie, potrivit unor surse politice.

Aşadar, Sorin Grindeanu a mai rămas încă două luni în fruntea ANCOM după ce a devenit prim-vicepreşedinte PSD.

Explicaţia oficială: a aşteptat ca Memorandumul semnat anul trecut între SUA şi România privind teghnologia 5G să intre  în dezbatere parlamentară.

Neoficial, decizia a fost una tipică baronilor PSD: bani, bani și iar bani, cu orice preț.

Acesta este șeful adjunct al PSD, acesta a fost premierul OUG 13!

Doamnelor și domnilor, Sorin  Grindeanu cel cui spălarea corupților și cu miliarde de la stat luate pe degeaba.

VEZI ŞI:

Crimă naţională: PSD vrea să ucidă complet România prin amânarea alegerilor!

Alina Gorghiu: ”USR e partenerul cu care mă aștept să facem Guvernul după decembrie 2020”

Lider USR: “Firesc e să mergem alături de PNL”

1 comment

Leave a reply