marți, octombrie 3

Greta Thunberg îl îndeamnă pe Donald Trump să se „relaxeze şi să lucreze la problema sa de gestionare a furiei”

2
1550

Tânăra activistă suedeză de mediu Greta Thunberg l-a ironizat joi pe Donald Trump după ce acesta a cerut într-o postare pe Twitter oprirea numărării voturilor la alegerile din SUA, folosind exact cuvintele cu care preşedintele american în exerciţiu a atacat-o în decembrie anul trecut, relatează The Guardian.

Atât de ridicol. Donald trebuie să lucreze la problema cu controlul furiei, apoi să meargă, aşa cum se făcea odată, la un film bun cu un prieten! Relaxează-te, Donald! Relaxează-te!”, a scris Greta Thunberg pe Twitter, distribuind o postare scurtă şi furioasă a lui Donald Trump prin care cerea oprirea numărării voturilor.

Postarea activistei de 17 ani a devenit virală, în zece ore fiind distribuită de peste 300.000 de ori, relatează agerpres.

În decembrie 2019, după ce Greta Thunberg a fost numită ‘Omul anului’ de revista Time, Trump a atacat-o pe tânăra activistă a mediului, îndemnând-o să-şi rezolve „problema cu controlul furiei şi „să meargă, aşa cum se făcea odată, la un film cu un prieten”.

Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!”, a mai scris atunci Trump în postarea de pe Twitter, care începea prin a declara „ridicol” premiul acordat de Time.

Trump a numit-o sarcastic „o tânără foarte fericită care priveşte spre un viitor strălucit şi minunat”, după discursul activistei din 2019 la un summit despre climă al ONU, reaminteşte USA Today.

În respectivul discurs, Greta Thunberg i-a criticat pe liderii lumii pentru că i-au „trădat” pe tineri, condamnându-i pentru lipsa de acţiune în privinţa crizei climatice. Trump a absentat de la acel summit.

În octombrie, Greta Thunberg şi-a exprimat sprijinul pentru candidatul democrat la alegerile americane, Joe Biden, care a promis că va aduce din nou SUA în Acordul privind Clima de la Paris, de unde Trump a retras Washingtonul.

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg este o activistă de mediu suedeză
care încearcă să oprească încălzirea globală și schimbările climatice.
În august 2018, a devenit o figură proeminentă pentru începerea primei greve școlare pentru climă,
în față clădirii parlamentului suedez.

VEZI ȘI:

Trump, primul președinte din istoria SUA care acuză SUA că fură alegeri. Imaginea Americii, distrusă

Marile posturi TV din SUA au tăiat transmisia când Trump a început să mintă în direct!

Mesaj tranșant pentru Trump din partea lui James Baker, fostul secretar de stat din vremea lui Bush jr.

2 comments

  1. Gabriel 6 noiembrie, 2020 at 12:21 Răspunde

    In afara ca nu dau doi bani pe bomba mediatica Greta Thumberg, – implicand rostogoliri de bani grei de colo colo- nu as vrea sa castige Trump. nu ca mi-ar place Biden din cale afara. Ca atunci cand am votat, scrasnind din dinti, pe Iliescu, ca sa nu iasa extremistul nebun Vadim.

Leave a reply