Gorjul, în top: 20.000 de teste rapide distribuite în școlile din județul lui Brâncuși

0
995

Peste 20 de mii de teste rapide au fost distribuite în școlile din județul Gorj. În special, în mediul rural, multe unități de învățământ nu au cabinete medicale așa că, în aceste zone, asistentele comunitare sau medicul de familie se vor ocupa de testarea elevilor.

În localitatea Drăguțești, din Gorj, au ajuns în jur de 100 de teste deși sunt circa 200 de elevi care învață în școlile din comună.

În școală, a fost improvizat un izolator și profesorii au fost instruiți ce trebuie să facă în cazul în care un elev prezintă simptome specifice noului coronavirus.

Școala nu dispune de un cabinet medical așa că asistentele comunitare vor fi cele care vor testa elevii, dar după ce vor obține acordul părinților.

Primarul îi sfătuiește pe părinți să fie precauți și să nu-i aducă la școală dacă văd că dau semne de îmbolnăvire.

Până acum, în școală, nu au fost cazuri de elevi suspecți de Covid 19.

În altă localitate, în Roșia de Amaradia, încă nu a ajuns niciun test. Nici aici nu există un cabinet medical și nici asistentele comunitare nu au fost instruite ce trebuie să facă dacă există cazuri de elevi cu simptome specifice noului coronavirus.

În prima săptămână de la redeschiderea școlilor, în Gorj, au fost confirmate cinci cazuri de îmbolnăviri în rândul elevilor și încă 17 în rândul personalului din învățământ.

Leave a reply