Legea pensionării cu doi ani mai devreme produce efecte. ”Avem deja un număr de 184 de cereri anticipate”

0
850

Zeci de gorjeni, care locuiesc în localități afectate de poluarea remanentă, au depus cereri pentru a se pensiona mai devreme cu doi ani față de vârsta standard.

Legea a fost promulgată la începutul lunii octombrie 2020 și prevede extinderea categoriei persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit minimum 30 de ani în zonele afectate de poluare.

Din Gorj sunt incluse localitățile: Bustuchin, Prigoria, Roșia de Amaradia, Bâlteni, Câlnic, Ionești, Motru, Rovinari, Fărcășești, Urdari, Turceni, Plopșoru, Brănești, Mătăsari, Negomir, Dragotești. De lege beneficiază și cei care locuiesc pe o rază de 8 km în jurul acestor localități.

Dana Negoiță (Sursa foto: Gorjeanul)

”La nivelul lunii octombrie 2020, avem un număr de 184 de cereri anticipate. Din acest număr, estimez că aproximativ 40-50 sunt conform legii intrate în vigoare la începutul lunii octombrie”, a declarat directorul Casei de Pensii Gorj, Dana Negoiță, pentru presa locală.

Deputatul PNL de Gorj Dan Vîlceanu (foto sus) a anunțat recent că a fost adoptată în Camera Deputaților o modificare de lege prin care este extinsă categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

”Am reușit să adaug pe această listă câteva localități din Gorj, iar de această facilitate beneficiază localități precum: Brăneşti, Drăgotești, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopșoru, Rovinari, Urdari”, a scris Dan Vîlceanu pe pagina sa de socializare, la scurt timp după adoptarea legii.

 

Leave a reply