Gorj: S-au semnat contractele pentru reabilitarea, cu fonduri PNRR, a clădirilor Şcolii ”Tătărescu” şi Liceului Tehnologic nr. 2

0
89

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Laurenţiu Romanescu, a anunţat, marţi, că au fost semnate contractele pentru reabilitarea energetică, cu fonduri din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în valoare de circa 10,5 milioane de lei, a clădirilor Şcolii Gimnaziale ”Gheorghe Tătărescu” şi Liceului Tehnologic nr. 2.

„Tocmai am semnat contractele de finanţare prin PNRR pentru Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu” şi Liceul Tehnologic nr.2, al cărui director, domnul Ionuţ Berca, m-a însoţit la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre reabilitarea clădirilor în care funcţionează cele două unităţi de învăţământ pentru creşterea eficienţei energetice, lucrări ce constau în izolarea termică a spaţiilor, schimbarea tâmplăriei, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele eficiente energetic de tip led, instalarea unor sisteme de monitorizare şi control pentru sistemul de încălzire, instalarea de panouri fotovoltaice, instalarea sistemelor de ventilare cu recuperare de căldură şi reabilitarea, în întregime, a sistemelor de încălzire ale celor două şcoli”, a precizat primarul Romanescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, proiectul pentru Liceul Tehnologic nr. 2 are o valoare de peste 8,5 milioane de lei, iar în cazul Scolii Gimnaziale „Gheorghe Tătărescu” suma alocată depăşeşte 2 milioane de lei, informează agerpres.

Leave a reply