Gorghiu: „Modernizarea Constituţiei, dacă se va realiza, va avea o puternică amprentă liberală”

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că modernizarea Constituţiei este un pas necesar, susţinând că la momentul în care se va realiza aceasta va avea o puternică amprentă liberală.

„Sărbătorim anul acesta 147 de ani de la înfiinţarea PNL şi s-au împlinit exact 100 de ani de când în 1922 începea marea guvernare liberală, moment de referinţă al unei perioade de modernizare şi unificare, decada Brătienistă, şi ne dorim o nouă decadă liberală pentru România. Constituţia liberală din 1923 a servit bine ţara, modernizarea Constituţiei, aşa cum ştiţi, este un pas necesar şi acum, iar revizuirea, când se va face ea, vă asigur că va avea o puternică amprentă liberală.

A fost o decadă de reforme în toate instituţiile statului, a fost edificat un sistem puternic de alianţe de securitate, sunt lucruri mari care nu pot fi făcute de pe o zi pe alta nici acum, se întind dincolo de alegerile din 2024 şi sunt asumate de PNL, pentru că noi nu am fugit niciodată de răspundere şi am luat decizii bune pentru ţară chiar dacă nu au fost întotdeauna cele mai bune pentru PNL şi am încheiat alianţe politice necesare pentru a îndeplini marile obiective naţionale”, a afirmat Gorghiu, la evenimentul organizat la Vila Florica cu ocazia aniversării a 147 de ani de la înfiinţarea PNL.

Ea a adăugat că liberalii au asigurat în ultimii ani stabilitatea politică, pandemia de COVID-19 a fost depăşită „cu bine”, iar actualele crize vor fi şi ele depăşite şi se va asigura independenţa energetică a României.

La eveniment a participat şi Dinu Zamfirescu, istoric şi unul dintre ultimii urmaşi ai familiei Brătianu, care a citit din testamentul politic al lui Dinu I.C. Brătianu, fost preşedinte al PNL.

„Cred că, în afara unor evocări ale trecutului partidului, trebuie să ne preocupăm, în primul rând, de prezent şi de viitorul apropiat. Prin ideile sale de forţă, liberalismul, în afară de libertate, individ, proprietate privată, mai concepe şi principialitatea, responsabilitatea şi competiţia”, a evidenţiat Zamfirescu.

La evenimentul de la Vila Florica au participat preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, alături de peste 100 de liberali.

Soprana Felicia Filip a intonat Imnul Naţional al României. Două eleve din Argeş – Georgiana Alexandra Udrea şi Diana Mihaela Şerban, olimpice la istorie, au primit Premiul „Gheorghe Brătianu”.

Leave a reply