Gorghiu, de Ziua Imnului: „Să nu uităm ce au însemnat aceşti 174 de ani şi să cinstim memoria înaintaşilor noştri”

0
493

România se află la 174 ani de la momentul primei intonări a imnului „Deşteaptă-te, române”, avem datoria să nu uităm ce au însemnat aceşti ani şi să cinstim memoria înaintaşilor noştri, a subliniat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, în discursul rostit, vineri, la ceremonia publică desfăşurată în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, cu ocazia Zilei Imnului Naţional.

„Avem datoria să nu uităm ce au însemnat aceşti 174 de ani! Să cinstim memoria înaintaşilor noştri. Şi să apreciem parcursul României de astăzi, la care un rol covârşitor l-au avut integrarea europeană şi euroatlantică, parteneriatele noastre strategice şi guvernarea responsabilă. Avem statut de aliat solid, activ şi angajat, pentru că am ştiut să respectăm angajamentele asumate. Da, traversăm o perioadă complicată, cu multiple crize, dar ştiu că o vom depăşi şi se va consemna în istoria vremurilor actuale că am păstrat direcţia bună. Important este să avem fixat bine că libertatea popoarelor se câştigă greu şi este un bun de mare preţ.

Tocmai de aceea, agresiunea nejustificată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei trebuie condamnată şi sancţionată. Fiecare popor trebuie să aibă libertatea de a-şi alege destinul şi aliaţii, fiecare naţie trebuie să aibă libertatea de a merge pe calea democraţiei”, a precizat Gorghiu.

Ea a arătat că această sărbătoare este şi despre viitor şi suntem datori să ne unim forţele pentru a face faţă provocărilor majore care vor veni, informează agerpres.

„Sărbătoarea de astăzi îmi aminteşte emoţiile trăite de fiecare dată când aud imnul cântat la festivităţile de premiere pentru campionii români. Sau când văd cum diaspora vibrează la intonarea imnului de stat mai mult decât la orice altceva. Sau atunci când este intonat la ceremoniile oficiale. Sunt mândră de imnul ţării mele, sunt mândră că aparţin acestui neam. Preţuiţi imnul nostru, respectaţi-l cu faptele voastre şi fiţi mândri de el. „Deşteaptă-te române” este unic şi este al nostru, al tuturor românilor”, a încheiat Gorghiu.

Leave a reply