miercuri, septembrie 28

Ghinea: Comisia Europeană a confirmat acordarea a 483,8 milioane euro

0
745

Comisia Europeană a confirmat acordarea către România a sumei de 483,8 milioane de euro prin programul REACT-EU, dintre care 283,8 milioane de euro sunt destinate dotării spitalelor, centrelor sociale şi şcolilor în contextul crizei Covid, a anunţat joi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pe Facebook.

„E oficial, vom primi noi fonduri europene de 483,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor, centrelor sociale şi şcolilor, în criza COVID-19 şi pentru proiecte din energie, din mecanismul REACT-EU. Am primit aseară confirmarea Comisiei Europene.
Suma asta va merge la proiecte din Programul de Infrastructura Mare, şi anume cele destinate sănătăţii în context COVID, plus cele pe eficienţă energetică şi energie regenerabilă. Vor mai urma şi alte aprobări de finanţări suplimentare din REACT-EU, în total 1,32 miliarde euro pentru anul 2021″, a menţionat Cristian Ghinea.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicat că din totalul alocării aprobate, suma de 200 de milioane de euro este destinată creşterii eficienţei energetice şi utilizării surselor regenerabile de energie.

Leave a reply