sâmbătă, iulie 20

Gheorghe Flutur a lansat proiectul turistic „Poiana Bucovinei” în masivul Rarău

0
2048

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, la Gura Humorului, lansarea proiectului turistic „Poiana Bucovinei” în masivul Rarău, realizat după modelul Poiana Brașov, relatează Monitorul de Suceava.

„Avem în Suceava, în inima Bucovinei, muntele Rarău. Administrația județeană a investit în infrastructura de drumuri și acum avem 34 de kilometri de drumuri pentru a urca pe muntele Rarău din trei direcții. Din Pojorâta – Rarău, un drum modernizat cu câțiva ani în urmă în primul meu mandat, apoi de pe Valea Bistriței de la Zugreni spre Rarău și recent drumul pe Izvorul Alb, paralel cu pârtia de schi.

Sunt 34 de kilometri care pun în valoare masivului Rarău, unde acum avem un PUZ și întrebăm cele patru primării ce vor să facă cu muntele Rarău. Proiectul pe care îl vom lansa este Poiana Bucovinei, după modelul Poiana Brașov. Asta va trebui să facem. Noi trebuie să gândim pașii următori”, a precizat președintele CJ Suceava.

Președintele CJ Suceava a amintit că în acest proiect este inclusă și introducerea unui tren turistic pe ruta Suceava – Vatra Dornei, el spunând că au fost făcuți deja pași concreți cu operatorii de transport, scrie g4media.

„Vorbim de trenuri turistice, trenul zăpezii, trenul pentru sărbătorile din Bucovina din timpul verii și așa mai departe, pentru a aduce turiști fie de la Iași, fie de la Cluj”, a declarat Gherghe Flutur.

El susține că în județ sunt peste 19.000 de locuri de cazare, fiind a treia destinație turistică din Româna din acest punct de vedere.

Leave a reply