Robert SIGHIARTĂU: „Sunt foarte multe familii care nu-și permit plata acestei mese zilnice și atunci nu trimit copilul la creșă sau la grădiniță”

0
1285
Deputatul PNL Robert Sighiartău nu renunță la măsurile în sprjinul copiilor și al familiilor cu mai mulți copii.
După ce a fost cel care a reușit să impună în Parlament, când PNL se afla în Opoziție, mărirea alocațiilor în plină epocă Dragnea, stârnind mânia PSD, iată că și acum, când PNL se află la putere, Sighiartău vine și anunță o nouă măsură cu mare impact social.

Postarea integrală a lui Robert Sighiartău în care anunță că măsura subvenționării mesei zilnici la creșe și grădinițe a trecut de Senat

„Masă caldă pentru copiii noștri.

”Incă o măsura care vine în sprijinul familiilor.
Anul trecut am propus un proiect de lege pentru asigurarea unei alimentații sănătoase în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar de stat, particulare și confesionale, autorizate sau acreditate.
În acest moment, părinții plătesc masa zilnică a copiilor de la creșe, grădinițe, din unitățile cu program prelungit. O plătesc și la unitățile de stat din domeniu. (în medie 250ron/lună/copil).
Sunt foarte multe familii care nu-și permit plata acestei mese zilnice și atunci nu trimit copilul la creșă sau la grădiniță. Nu avem suficiente locuri la creșe și grădinițe de stat. Și atunci măsura subvenționarii mesei zilnice și la creșele și grădinițele private și confesionale va înlesni accesul copiilor acolo pentru multe alte familii.
ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ a copiilor reprezintă o problemă majoră în România de astăzi. Este legată de sănătatea lor, de deprinderea unor obiceiuri alimentare corecte, sănătoase, de abandonul școlar, de șansa pe care o dăm familiilor defavorizate și nu numai – ci și familiilor cu părinți foarte activi și ocupați.
Proiectul a trecut de Senat și se află la Comisia de Invățământ din Camera Deputaților.
Este un proiect pentru care mă voi lupta să devină realitate în grădinițele și școlile noastre. #RS #viatapentruromania”
Ar putea fi o imagine cu ‎4 persoane, persoane în picioare, interior şi ‎text care spune „‎JEFA EFANBARSANESCU BARSĂNES Yoana u iamea iamea ia mea ΤΑΜΕΣΑΜΕΤΑΘΟΡΑΣ TA ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Dictare om l y № sameme ح‎”‎‎

Leave a reply