sâmbătă, septembrie 25

Gest unic: stația de metrou “Eroilor2” redenumită “Opera Română”

1
86

Staţia de metrou Eroilor 2 a fost redenumită, până la sfârşitul acestui an, “Opera Română”, în cadrul unei ceremonii desfăşurate joi, în prezenţa ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, a managerului interimar al Operei Naţionale Bucureşti, Daniel Jinga, şi a directorului Metrorex, Ştefan Paraschiv.

Peronul garii Opera Romana

“Opera Naţională Bucureşti celebrează anul acesta 100 de ani. 100 de ani de cultură, 100 de ani de tradiţie, 100 de file scrise pentru români. Printr-un decret guvernamental avea loc, la data de 1 aprilie 1921, instituţionalizarea Operei Române din Bucureşti. Astăzi, 26 august 2021, ducem misiunea înaintaşilor noştri mai departe şi inaugurăm staţia de metrou ‘Opera Română’. Un gest ce se doreşte a fi un preambul al stagiunii centenare ‘Opera 100’, ce va începe de la data de 1 octombrie. Metrorex a răspuns cererii Ministerului Culturii de a schimba temporar denumirea staţiei Eroilor 2 în ‘Opera Română’, poziţionând Bucureştiul pe axa marilor capitale ale lumii. Nu doar că este mai uşor pentru publicul străin, ci reprezintă un gest de normalitate prin care onorăm valoarea acestei instituţii de prestigiu”, a declarat ministrul Culturii.


1 comment

  1. mircea 26 august, 2021 at 15:41 Răspunde

    si cine a concertat:Dinu Lipati sau George Enescu???spectatorii de elita fura:Basescu,Iohannis,Becali ,Catu,Orban,Barna,Ciolos,……………….Vanghelie

Leave a reply