Germania ”taie” 7 județe din România din cauza exploziei COVID. Adio, liberă circulație?

0
1381

Până astăzi, 8 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.


În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.350 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Un astfel de bilanț arată că România s-a ”abonat” practic la un număr mediu de 40-50 de morți și peste 1.000 de cazuri noi de infectare. Astfel de cifre au devenit obișnuință de la o vreme.

O obișnuință care parcă își are resorturile în gena noastră mioritică, una ce ne îndeamnă să nu luăm nimic în serios, să aplicăm legea și regulile după bunul plac și să facem din moarte un fel de ”partener” de viață.

Tragic e că acest bilanț negru și parcă fără scăpare începe să creeze României tot mai multe probleme la ”export”. La acest moment, ieșirea din țară și intrarea în alte state este condiționată fie de teste COVID, fie de carantină sau izolare socială.

Imagine de pe aeroportul din Frankfurt cu semne care le indică pasagerilor din zonele de risc să caute centrul de testare COVID

Practic, libertatea de mișcare și pe piața muncii – fundament al Uniunii Europene – începe să nu mai fie de folos românilor, care se văd nevoiți să plătească prețul iresponsabilității liderilor politici și de opinie, al instituțiilor precum CCR și Avocatul Poporului. Deciziile acestora au provocat o stare de îndoială în rândul populației legat de necesitatea măsurilor de protecție sanitară, iar răul e deja făcut.

Germania, țara care are nevoie ca de aer de muncitori din estul Europei, a luat și ea o măsură de ultimă oră care nu ne ajută deloc.

Șapte județe din România au fost incluse de autoritățile Republicii Federale Germania în lista „zonelor de risc“. Partea germană a informat România cu privire la măsurile luate, pe canale diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condițiilor, informează MAE.

Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv de vineri, 7 august, anunță Digi 24.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, arată MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită la: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?__blob=publicationFile.

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Leave a reply