Germania strânge șurubul și e gata să înăsprească măsurile anticornavirus. ”Cetăţenii ar trebui să primească un răspuns unificat”

0
1579

Cancelarul german Angela Merkel şi vicecancelarul Olaf Scholz, ministrul Finanţelor, i-au pregătit pe germani pentru eventuala înăsprire a actualului lockdown parţial, în perspectiva discuţiei cu şefii executivelor celor 16 landuri, prevăzută pentru miercuri, transmite DPA, citată de Agerpres.

Restaurantele, barurile şi alte locuri publice din Germania au fost închise de la începutul lunii noiembrie şi au fost impuse măsuri de distanţare fizică mai stricte, pentru a limita numărul cazurilor de COVID-19, după o recrudescenţă a epidemiei în octombrie.

„Cetăţenii ar trebui să primească un răspuns unificat, un răspuns comun de la guvernul federal şi guvernele landurilor. De fapt, ei au dreptul la asta. De această dată lucrăm din greu în această privinţă”, a subliniat Merkel.

La cea mai recentă întâlnire cu reprezentanţii landurilor, cancelarul Angela Merkel a dorit să pună în practică măsuri mai dure pentru a limita răspândirea pandemiei, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei landurilor, care dispun de un grad ridicat de autonomie în elaborarea politicilor de sănătate.

Germania are pregătit și planul de vaccinare anti-COVID la nivel național.

Acordul dintre guvernul federal și landurile – cele 16 state care fac parte din Germania – aprobat în urmă cu două săptămâni indică faptul că Executivul va finanța și furniza vaccinurile, iar regiunile vor fi responsabile de centrele de vaccinare. Armata poate oferi sprijin în timpul transportului și depozitării.

Cancelarul german Angela Merkel a indicat recent că, în general, „asistenții medicali, medicii și persoanele care aparțin grupurilor de risc” vor fi o prioritate.

Vaccinarea nu va fi obligatorie. Merkel a spus că până când 60%-70% din populație nu este imunizată – fie prin depășirea bolii, fie prin vaccinare -, virusul nu va fi învins și restricțiile vor trebui menținute.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a estimat recent că aproximativ 40% dintre germani sunt „expuși riscului” în această pandemie.

Aproximativ 23 de milioane de germani au peste 60 de ani. Trebuie să adăugați tot felul de persoane cu boli anterioare. „Suntem o țară prosperă cu bolile corespunzătoare: diabet, obezitate, tensiune arterială crescută …” au fost câțiva dintre factorii de risc menționați de Spahn.

VEZI ŞI:

Aici sunt banii dvs! La PSD-iste cu bijuterii de sute de mii de euro – cât o viață de leafă de profesoară cinstită

Ponta, disperat. Îi face ”golani de cartier” pe foștii săi colegi din PSD, supărat că l-au dat pe Bănicioiu pe mâna DNA

Monica Pop și RTV s-au năpustit pe CTP: ”Cum își permite acest om cu discurs bolnav?”. Incitări la violență în direct

Leave a reply