duminică, martie 3

Germania impune revenirea la carantină în două landuri după numărul mare de noi cazuri COVID-19

0
3346

Autorităţile din landurile germane Goettingen (Göttingen) şi Renania de Nord-Westfalia au cerut Poliţiei să pună în aplicare măsuri de carantină în urma creşterii la nivel local a infecţiilor cu coronavirus, informează Reuters.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Germania a crescut cu 687, la 189.822, au arătat duminică datele de la Institutul Robert Koch (RKI).

Un număr de 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au COVID-19, iar jumătate dintre ei sunt români, potrivit datelor obținute de MAE. Consulul României la Bonn a mers la companie, pentru clarificări cu privire la cetățenii români.

Cel puțin 650 de români, angajați ai celui mai mare abator din Germania, sunt infectați cu coronavirus. Reprezintă jumătate dintre toate cazurile depistate în fabrica de procesare a cărnii din nord-vestul țării. 17 dintre românii plasați în carantină au fugit, informează Ministerul Afacerilor Externe. 

Sute de angajați din centrala concernului Tönnies au fost testaţi pozitiv cu Covid19. În abatoarele miliardarului Clemens Tönnies, proprietar și al clubului de fotbal Schalke 04, lucrează circa 3.500 de subcontractori, inclusiv din România.

Autorităţile din Renania de Nord-Westfalia au forţat 6.500 de angajaţi şi familiile lor să intre în carantină după ce mai mult de 1.000 de muncitori de la abatorul Toennies au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a solicitat oficialilor consulari ai Poloniei, Bulgariei
şi României să mobilizeze traducători pentru a-i convinge pe muncitori să respecte măsurile de izolare.

„Există 1.300 de proprietăţi în care trăiesc muncitorii şi familiile lor şi unde trebuie să respectăm regulile de carantină”, a spus Laschet duminică într-o conferinţă de presă, explicând că poliţia locală şi responsabili cu menţinerea ordinii publice ajută la respectarea măsurilor.

„Trebuie să le explicăm oamenilor că dacă sunt infectaţi nu ar trebui să încerce să se întoarcă în ţările lor de origine. Cea mai bună şansă a lor este să rămână în Germania, unde vor beneficia de cea mai bună asistenţă medicală”, a spus Laschet.

În Goettingen o revoltă a izbucnit sâmbătă la un bloc de locuinţe, unde au fost plasate în carantină în jur de 700 de persoane.

”În jur de 200 de persoane au încercat să iasă din imobil, dar 500 s-au conformat regulilor de carantină’‘, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, Uwe Luehrig, şeful poliţiei landului.

În tulburările care au urmat, opt poliţişti au fost răniţi după ce locuitorii au început să atace oficialii legii cu sticle, artificii şi bare metalice, a spus Luehrig.

Leave a reply